хигиена и превенция

За здрава и красива кожа през зиматаЗа здрава и красива кожа през зимата

Студ и изсушаване: това са най-големите врагове на кожата ни през зимните месеци

... , че може да се разболявате, незабавно потърсете лекаря си за помощ.

Себорейният дерматит или тежкият пърхот видимо се влошава в студено, сухо време. При себореята зимата изисква прецизност като на въжеиграч – от една страна не искаме да изсушим твърде много кожата на главата, като я третираме твърде често със шампоан, от друга страна трябва да нанасяме по скалпа лечебни средства, част от които са именно лечебните шампоани.

Ако някое кожно заболяване се влоши през зимата, за съжаление това означава, че е дошъл моментът за среща с дерматолог.

Как да се избавим от сухата кожа

Пътят за справяне със сухата кожа преминава през упорито нанасяне на овлажняващи средства върху кожата. Когато изсушавате кожата след къпане само попивайте водата с кърпата без да бършете енергично. Избърсването би премахнало кожните клетки, а с тях и влажността на кожата. Непосредствено след подсушаване на кожата нанесете качествен овлажняващ крем или мехлем. При това не забравяйте ноктите и кожичките около ноктите – те също обичат влагата и могат да станат сухи и чупливи през зимата.

Едно от най-добрите решения срещу проблемите с кожата през зимните месеци за съжаление е и най-трудно за изпълнение – това е дълга почивка на място с топъл и влажен климат. Няколко седмици на Карибите обикновено повлияват идеално на всякакви кожни проблеми.

Но не бива да прекаляваме и с излагането на слънце – слънцезащитен крем с минимум слънцезащитен фактор SPF 15 (дори 30 при по-светла кожа) ще я предпази от слънчево изгаряне. Всъщност този съвет е напълно в сила и за стоенето на слънце дори в най-студената зима.
  • 1
  • 2
етикети:

Loading
дневен бюлетин

галерии