красота

Как да се преборим със сухата кожа по ръцетеКак да се преборим със сухата кожа по ръцете

Рецепта за ексфолииране и овлажняване с масло от шеа

Ръцете ни най-често са изложени на неблагоприятните температури. Освен това те страдат и от различните химични съставки, използвани широко в днешните домакински средства за почистване.

Един от възможните варианти да премахнем мъртвите клетки по кожата е ексфолиирането. Изтъркването на сухата кожа на ръцете ще ни помогне да покажем меката длан, която се крие отдолу. Овлажняването с масло от шеа веднага след ексфолиирането и почистването помага да задържим влагата в кожата. Маслото от шеа има лечебни свойства, които африканските жени използват от десетилетия, за да поддържат кожата на ръцете си мека и гладка.

Стъпка 1

Поръсваме ръката си с 1 с.л. сода за хляб вечер преди лягане, добавяме топла вода до получаването на паста и я втриваме в кожата по ръцете си в продължение на една минута. След това изплакваме с топла вода.

Стъпка 2

Насапунисваме ръцете си с африкански черен сапун със съдържание на масло от шеа. Сапунът е тъмно кафяв на цвят и е много мек. С него масажираме ръцете си, след което изплакваме с още топла вода.

Стъпка 3

Слагаме малко парче масло от шеа (1 на 1 см) в купичка за микровълнова и я загряваме за 30 секунди или докато почти се втечни.

Стъпка 4

Втриваме топлото масло от шеа по кожата на ръцете си и слагаме отгоре памучни ръкавици.

Стъпка 5

Оставяме ръкавиците за през нощта, за да позволим на маслото от шеа да попие добре. На сутринта отново измиваме ръцете с топла вода и африкански черен сапун.

Loading
дневен бюлетин

галерии