болести

Как да лекуваме белезите от акне по естествен начинКак да лекуваме белезите от акне по естествен начин

Кожата ще стане отново красива и здрава с помощта на сода за хляб, витамин Е и лимонов сок

Лечението на акнето, макар и временно да носи така жадуваното облекчение, оставя след себе си грозни белези по кожата, независимо дали проблемът е бил по-лек или по-сериозен. Тези белези от акне са или под формата на обезцветени петна, или като малки дупчици по кожата.

И, докато обезцветяването може да се изчисти с помощта на редовни домашни маски, от другите белези не можем да се отървем толкова лесно и са необходими дерматологически процедури, за да ги заличим успешно.

Ето няколко идеи как можем да лекуваме белезите от акне по естествен начин.

Домашен ексфолиант със сода за хляб

Маската със сода за хляб е чудесен домашен леснодостъпен метод за ексфолииране на кожата не само заради следи от акне. Редовните процедури със сода за хляб ще ни помогнат да премахнем горния слой на кожата, който съдържа белезите от акнето, и да разкрием вътрешния чист слой. Ексфолиирането със сода е добре да се прави поне два пъти дневно – сутрин и вечер.

Алкалността на содата за хляб я прави безопасна за кожата, защото не предизвиква раздразнение или каквато и да е увреда. Всички запушени пори по лицето се отварят и обезцветените петна и белези изчезват.

Содата за хляб има и антимикробни свойства, затова втриването й в кожата убива и бактериите, което понижава шансовете да се появи пак упорито акне. Приготвянето на маската също е много лесно – само трябва да забъркаме паста от сода за хляб и вода и нежно да я втрием в кожата за минута, след което да изплакнем лицето с вода.

Лимонов сок срещу следите от акне

Прясно изцеденият лимонов сок има чудотворен ефект при различни белези по кожата. Лимоновият сок съдържа лимонова киселина и витамин С, които стимулират деленето на клетките. В резултат на това белезите изчезват, а бактериите, причиняващи акне, умират заради адстрингентните свойства на лимоновия сок. С помощта на този метод бързо се сдобиваме с нов свеж слой кожа, който е и гладък, и красив.

Приложението на лимоновия сок също е лесно – всичко, което ни трябва, е чисто парче плат, което да напоим с прясно изцедения сок. Поставяме плата върху лицето си и го оставяме 2-3 минути, за да може да поеме лимона, след което изплакваме.

Масаж с масло от витамин Е

Маслото от витамин Е е чудесен метод за хидратиране, който прониква дълбоко в кожата. В резултат на това белезите от акне изчезват по ефективен и лесен начин. Маслото с витамин Е се използва като с бавни кръгови движения го втриваме и масажираме кожата, където има белези. Този масаж трябва да продължи 3-4 минути, а след това с мека кърпа избърсваме излишната мазнина от кожата.
етикети:

Loading
дневен бюлетин

галерии