красота

Маска за лице: 3 рецепти за подхранване на кожатаМаска за лице: 3 рецепти за подхранване на кожата

Перлена, плодова или маска с кафе – изборът е наш, но във всички случаи кожата ще ни благодари

Кожа без блясък – това е резултатът от стресиращото ежедневие на живота ни. Но, за да подхраним кожата на лицето си не е нужно да ходим по магазините и да си купуваме скъпи продукти, когато можем да си приготвим домашна маска с продуктите, които имаме в кухнята си. Някои от рецептите за маски съдържат папая – тропически плод, който намалява бръчките и прави лицето по-младолико. Да смесим папаята с овесени ядки и мед и да нанесем сместа върху лицето си – готови сме!

Перлената маска за лице има антиоксидантно, дезинфекциращо и охлаждащо действие върху кожата. Тази маска се нанася върху суха кожа и се оставя да постои 10-15 минути. Върху чувствителна кожа е добре да престои не повече от 5 минути. Перлената маска е смес от яйчен белтък, топла вода и перлен прах. Има и други вариации на маската като в тях се добавя мед, лимонов сок или зехтин.

За да получим натурална рецепта за грижа за кожата можем да смесим яйчен белтък, сок от алое вера, зехтин, ябълков сок и перлен прах и да нанесем сместа върху лицето си. Бананът е тропичен плод, който съдържа много витамини и минерали, затова, ако се съчетае със свеж крем, силен чай и перлен прах, може да подейства облагородяващо на кожата на лицето. Това е банановата маска за лице, която има успокояващ и освежаващ ефект.

Ето още една основна рецепта, която можем да преправим в зависимост от вида кожа. Нека смесим малко желатин със сок, да загреем сместа в микровълновата. Вече имаме гелообразна маска. Плодовият сок е полезен за сухата кожа, защото не изцежда влагата от живите клетки. Най-препоръчително е да използваме ябълков сок, но и други варианти са възможни.

Плодовете, особено цитрусовите , имат способността са ограничават излишната лъскавост на мазната кожа. За да се възползваме само от ползите от тази желатинова маска, трябва да я нанасяме не повече от три дни, за да не стресира кожата на лицето ни.

А сега – как да си приготвим изкуствен спа ексфолиант с продуктите, които имаме у дома. Смесваме нахутено брашно, мляко на прах и оризово брашно и ги съхраняваме в кутийка – това е!

Кафето не е само сутрешната ни напитка. Можем да го използваме и за да подхраним кожата на лицето си просто като смесим тази антиоксидантна съставка с мляко. И ето – вече имаме маска за лице с кафе. Вече нямаме извинение да сме сънливи рано сутрин, при положение, че лицето ни ухае на приятния аромат на кафето. Кожата ни ще ни благодари, че сме я „събудили”.

Съчетавайки по различни начини всички тези съставки, можем да създадем собствена маска за кожата на лицето си. Перлената и плодовата маска, както и маската с кафе, са много ефикасни, но са само три от многото начини да подхраним кожата си без да използваме тежки химикали, за да се почувстваме красиви.
етикети:

Loading
дневен бюлетин

галерии