секс и контрацепция

Жените не харесват секса с презервативЖените не харесват секса с презерватив

Кондомите са най-непопулярния контрацептивен метод сред дамите

Както единственото сигурно в живота са смъртта и данъците, така и в секса винаги мъжете се оплакват от презервативите, а жените настояват да ги използват. Или поне така си мислят повечето от нас...

Скорошно изследване, проведено от учени от Института Кинси в щата Индиана, обаче е установило, че жените предпочитат всякакви други методи за контрацепция пред презервативите, защото, по тяхно мнение, „те пречат на удоволствието от секса”. Въпросникът, насочен към нежния пол, имал за цел да провери какви контрацептиви използват дамите и как те се отразяват на насладата между чаршафите.

Освен за моментното сексуално удоволствие учените събирали мнение и за цялостното удовлетворение от секса, което те определят като „комбинация от сексуалната самооценка и задоволството от връзката с партньора”.

Иронично, резултатите показали, че жените, които използват презервативи и хормонални противозачатъчни, били най-задоволени от секса – дори повече от дамите, които изобщо не използвали презервативи.

Тази информация, признават авторите на анкетата, цитирани от Би Би Си, е необяснима: „Би било разбираемо, ако жените твърдят, че удовлетворението им от секса е високо, когато го правят с постоянен партньор, с когото имат сериозна връзка, но тогава защо използват презервативи И противозачатъчни хапчета?”.

Loading
дневен бюлетин

галерии