красота

Не само лицето оживява под маскатаНе само лицето оживява под маската

Маските са също толкова полезни и ефикасни и за ръцете

Овлажняващи, подхранващи, избелващи, почистващи... Обикновено маските се асоциират с козметична процедура за кожата на лицето. Но те са полезни и за ръцете. Ако се правят редовно, всяка седмица, желаният резултат ще бъде налице.

Тази полезна процедура не само омекотява, овлажнява и подхранва нежната кожа на ръцете, но и стимулира нейните защитни свойства, както и процеса за възстановяване и обновяване на клетките на кожата.

Най-разпространените съставки на маските са ланолин, различни масла, глицерин, витамини, растителни екстракти от лайка, алое, женшен и др. Професионалните козметични серии включват водорасли, както и моделиращи, подмладяващи и избелващи маски за ръце.

Често обикновеният мазен крем изпълнява функцията на маска. Средството се нанася на дебел слой върху кожата и се оставя минимум 15 минути, след което “излишъците” се премахват със салфетка или се измиват с вода със стайна температура.

За нежни и копринени ръце са полезни нощните процедури. Намажете обилно ръцете с крем и поставете върху тях целофанени ръкавици, а върху тях и памучни. Още на сутринта ще устите положителния ефект от маската.

Подобна процедура най-добре да правите, когато сте сама – мъжете не са в състояние да разберат „тези експерименти”.

Loading
дневен бюлетин

галерии