красота

Грижи за кожата през зиматаГрижи за кожата през зимата

Как да предпазим различните типове кожа в студеното време

Всички знаем, че лятното слънце може да навреди на кожата ни, но същото може да направи и зимата със студеното си изсушаващо време. Има много неща, които можем и трябва да правим, за да предпазим кожата си от времето, но най0ефективният режим е този, който отговаря на вида кожа, който имаме. Нюйоркския дерматолог д-р Дебра Йалиман споделя няколко съвета за мазна, суха, нормална и комбинирана кожа.

Студените температури, вятъра и дори сухата топлина у дома през зимата могат да изсмучат влагата от кожата ни. Д-р Йалиман подчертава важността на хидратацията на цялото тяло, не само на лицето. От тук нататък съветите се различават според различните видове кожа.

Да изберем правилния почистващ продукт

Д-р Йалиман съветва не само да почистваме грима си в края на деня, но и да мием лицето си сутрин, за да се отървем от мазнината, която се е образувала, докато спим. Ключът е в това да изберем правилния почистващ продукт за нашия вид кожа. Тези с мазна кожа е добре да използват почистващ ексфолиант. Жените със суха кожа – по-овлажняващ почистващ продукт, а тези с комбинирана кожа трябва да изберат някой по-мек продукт, за да се радват на красива и чиста кожа и през зимата.

Да ексфолиираме точно колкото трябва

Всички трябва да ексфолиираме кожата си, за да се отървем от мъртвите клетки. Има два начина да свършим това – или с механични ексфолианти с изтъркващи зрънца, или с химични ексфолианти като салициловите. Ако имаме суха или комбинирана кожа, веднъж седмично е достатъчно, но, ако кожата ни е мазна, е добре да я ексфолиираме два пъти на седмица, особено през зимата.

Да открием овлажнител с правилната „тежест”

Гъстотата на овлажняващия продукт е нещото, на което е важно да обърнем внимание. За мазна кожа се препоръчва лосион или мек гел. Хората със суха кожа е добре да използват по-плътен супер-хидратиращ крем. Ако кожата ни е комбинирана, не е нужно да хидратираме Т-зоната, но по периферията е добре да нанасяме овлажнител.

Да обмислим добре използването на тонер за лице

Тъй като тонерите могат да изсушават, хората със суха кожа не бива да използват такъв продукт. Тонерите са подходящи за зимния сезон, но само ако имаме нормална или мазна кожа. При комбинирана кожа, е добре да се използва тонер само върху Т-зоната.
етикети:

Loading
дневен бюлетин

галерии