красота

Да стимулираме косата си с натурални средстваДа стимулираме косата си с натурални средства

Кои са най-ефективните натурални методи за стимулиране растежа на косата

Дългата и елегантно падаща коса несъмнено прави една жена по-красива. Коя ли от нас не си мечтае за по-здрава и гъста коса? Има много различни начини да стимулираме растежа на косата с помощта на натурални продукти, които имаме у дома. Те не само ще ни помогнат да осъществим мечтата си, но са и напълно безопасни. Ето кои са и трите най-ефективни натурални методи, които ще ни дадат красивата коса, за която жадуваме.

Ленено масло

Лененото масло стимулира кръвообращението в проблемните зони и в резултат на това фоликулите на косата получават оптимално подхранване, което е нужно за растежа на нова и здрава коса. Витамин Е в лененото масло помага за възстановяването на увредената коса и допринася за цялостното здраве на скалпа. Производството на нови клетки помага за сгъстяването на косата като цяло.

За да нанесем правилно лененото масло върху косата трябва нежно да го втриваме в скалпа с кръгови движения в продължение на поне 5 минути. След като постои на косата около половин час, можем да изплакнем обилно и да измием с шампоан и балсам.

Зехтин

Полифенолите в зехтина са мощен антиоксидант, който поддържа здравето на скалпа. Този чудодеен ефект от зехтина е известен на хората от древни времена, което го прави един от най-ефективните и изпитани натурални методи за стимулиране растежа на косата.

За постигането на най-добри резултати се препоръчва да масажираме скалпа със зехтин вечер преди да си легнем. Това ще позволи на полифенолите да подействат върху скалпа през цялата нощ. За да предпазим чаршафите си от изцапване, е добре да използваше шапка за душ. На сутринта косата се измива обилно. Препоръчително е да прилагаме този метод веднъж седмично, за да възстановим здравето и растежа на косата си.

Ябълков оцет

Маската с ябълков оцет също е добър натурален метод за стимулиране на растежа на косата. При приготвянето на ябълковия оцет няма процес на дестилация и в резултат на това полезните ензими и минерали от плода са непокътнати.

Различните киселини в суровите ябълки например малеиновата и тартарната служат като астрингенти, които убиват бактериите по скалпа и помагат за балансирането на натуралните киселини в кожата. Ябълковият оцет заздравява косъма, прочиства повърхността на скалпа и отваря запушените пори за по-добро подхранване на косата.

Loading
дневен бюлетин

галерии