спорт

7 опасности от липсата на движение



7 опасности от липсата на движение

Заседналият живот не изисква прием на обичайната доза от 3000 калории

... справите самостоятелно с този проблем? Първо, започнете да правите гимнастика. Коремни преси, гирички - всичко е от полза. Можете по няколко пъти да повдигате и отпускате тялото си още докато лежите във леглото.

Добре влияе и масажът на корема, който трябва да се прави по посока на часовниковата стрелка. Всички тези процедури ще способстват за по-добрата перисталтика на червата.

Вторият добър съвет е да употребявате естествени слабителни продукти (сушени сливи, смокини), като е най-ефективно да ги залеете с вряла вода и да почакате да набъбнат. Изяждайте по 5-6 от тях 2-3 пъти дневно.

Хемороидите

Те се появяват при заседнал начин на живот или ако продължително време стоим в едно и също положение. Това е труден за разрешаване проблем. Много от хемороидите преминават в хроничен стадий, при който възлите могат да се увеличат във всеки един момент. Тогава се появяват и постоянни болки, сърбеж, парене, кръвотечение и т.н.

Преди да започнете лечението трябва да определите на кой стадий от развитието е болестта. Лечението с таблетки е ефективно само в началните стадии. Облекчение носи и струята гореща вода, насочена към хемороидите (процедурата трябва да се повтаря няколко пъти дневно). В по-късните стадии помага единствено операцията.

Прозяването

Често, работейки на едно място, човек започва да се прозява. Устата като че ли се отваря сама, а от очите текат сълзи. Това не е резултат от лошия сън или мрачното време. Организмът твърде дълго време е бил в седнало положение и се нуждае от кислород.

С този проблем ще се справите като променяте по-често положението на тялото си - облегнете се на облегалката на стола, максимално опънете гърдите и направете няколко дълбоки вдишвания, за да поемете повече кислород.

Кафето също ще е от полза, но като втори вариант. Разбира се, то не се препоръчва на хората, страдащи от сърдечносъдови заболявания, тахикардия и високо кръвно. Напитката помага да преборим сънливостта и стимулира дихателния център.

Последният съвет може и да звучи банално, но очевидно за много хора той е пропуснат точно толкова пъти, колкото е и чут - трябва да се занимавате със спорт. Дори разходката всеки ден (поне по 2-3 км) е незаменима.

Източник: vesti.bg
  • 1
  • 2

Loading
дневен бюлетин

галерии