спорт

10 съвета как да поддържаме форма през есента



10 съвета как да поддържаме форма през есента

Някои упражнения, които можем да правим, когато времето захладнее

Как да поддържаме добра форма и в лошото време!? Когато настъпи есента и времето захладнее, понякога ни е трудно да се мотивираме да спортуваме така както и през лятото. Но, вместо да се затворим във фитнеса за следващите шест месеца, есента всъщност може да ни предложи доста разнообразни форми на физическа активност. Как да се възползваме и едновременно с това да се забавляваме и да поддържаме здравето и лятната си фигура и през есенния сезон:

1. Да се възползваме от есенните дейности

През есента има много групови дейности – като бране на тикви, събиране на паднали листа, разходки по виещите се горски пътеки – които са чудесни варианти да се поддържаме във форма, докато се забавляваме и сближаваме със семейството и приятелите си. През някой от уикендите, когато времето е хубаво, можем дори да организираме близките си за кратка екскурзия сред природата на есенна тема.

2. Да се включим в обществени спортни събития

С настъпването на есента започват да се организират и спортни забавни събития, в които можем да участваме. Когато имаме определена цел – като състезание, мач или турнир по някакъв спорт, това ще ни стимулира да се поддържаме във форма и да се упражняваме. А, ако се запишем заедно с приятели, това ще е допълнителна мотивация да продължим тренировките си.

3. Да се порадваме на гледката

Есента е може би най-красивият сезон през годината и това я прави идеалното време за разходка навън. Винаги можем да вземем някой приятел и да се разходим в близкия парк или да покараме колело и да се насладим на страхотната гледка от пъстроцветни листа.

4. Да се обличаме топло

Когато времето захладнее, може да ни разколебае дали да излизаме навън да тичаме или да тренираме. Този проблем лесно се решава като се облечем на пластове и с дрехи, предпазващи от вятъра. Добре е да си носим и топли шапки и ръкавици, за да се насладим на фитнеса навън без да позволяваме на температурите да ни провалят тренировката.

5. Да пием вода

За да сме винаги във форма е важно да се хидратираме достатъчно дори когато температурите започнат да падат. Хората обикновено не се чувстват толкова жадни, когато захладнее, но правилната хидратация е също толкова важна през есента, колкото и през горещите летни дни. Освен това приемът на течности ще ни помогне да се възстановяваме по-бързо от тренировките и да контролираме апетита.

6. Да пием чай

Чаят ще ни помогне да се сгреем при по-ниските есенни температури. Зеленият и черният чайове съдържат антиоксиданти, които ни помагат и да се предпазим от заболявания по време на грипния сезон и да останем здрави и в добра форма през цялата есен.

7. Да избягваме празничните сладкиши

Според статистиката всеки човек наддава средно по килограм по време на празниците през годината. Освен че води до нездравословни навици, натрупването на това тегло с времето може да доведе до затлъстяване. За да поддържаме добрата си форма, е важно да си приготвяме здравословна храна през деня и да се въздържаме от сладките неща в офиса, у дома или на партитата по различни поводи.

8. Да превърнем есенните задачи в тренировка

Събирането на листата в двора или градинарството могат да ни помогнат да изгорим около 150 калории на всеки 30 минути. Ако превърнем тези домашни задачи в игра като си поставяме малки постижими цели, това ще ни помогне да изгорим мазнините и да прекараме времето си приятно.

9. Да правим упражнения по-рано през деня

Добре е да правим упражненията си сутрин или през деня. С промяната на времето, започва да се стъмва по-рано, което често кара хората да се чувстват...
  • 1
  • 2

Loading
дневен бюлетин

галерии