спорт

Правилните цели са най-важното в залата за фитнес



Правилните цели са най-важното в залата за фитнес

Разумното отношение към спорта помага за постигане на добри резултати

Няма никакво значение дали искаме да поддържаме или да влезем в добра форма, или просто да живеем здравословно (част от което без съмнение е и спорта). Всеки прави грешки и те трябва от време на време да се напомнят.

Изпълнявайте съветите на инструктора: Много хора, които сравнително неотдавна се занимават с фитнес, добиват самоувереност, че знаят всичко. Ако имате личен треньор, задължително се вслушвайте в съветите му - добрият треньор ще ви помогне да извлечете повече полза от спорта!

Поставяйте си реални цели: Мнозина започват тренировките като мечтаят за изваяно тяло. Но това не е реална цел и несъмнено ще създаде негативно отношение към заниманията. А фитнесът е умение да се използва позитивната енергия за постигане на поставените реалистични цели.

Яжте повече: Тайната на отслабването се крие в изразходването на енергията – съответно колкото повече ядете, толкова повече тренирайте. Но не мислете, че ако сте прекарали цял час в спортната зала, можете за закуска да изядете голямо парче баница.

Фитнесът не е състезание: Разбира се, добре е, ако тренирате заедно с приятели, но не се обезсърчавайте, ако те постигат по-добри резултати.

Не бъдете твърде взискателни към себе си: Много хора в продължение на 3 седмици активно спортуват, но поради някакъв мимолетен неуспех решават да се утешат с шоколад или торти, а после от срам не искат да се върнат в спортната зала. Дори и да прегрешите, това не е фатално – простете си и бързо се връщайте към започнотото дело.

Правете повече разнообразни упражнения: Спортът допринася за доброто здраве – и това е най-важното. Във фитнес залата се ходи, за да се раздвижим и да изхарчим натрупаните калории, т.е. за да сме в добра форма, а не за да ставаме шампиони.

Loading
дневен бюлетин

галерии