храни и напитки
Вишните понижават нивото на холестерола
Антиоксидантите във вишните са полезни за сърдечносъдовата система
свързани теми
Участниците в проучването били здрави хора на възраст 18-25 години, които 12 часа преди изследването трябвало да изядат половин или цяла чаша замразени вишни.
Според биолозите вишните увеличават автоокислителната отбрана на организма и повишават активността и защитните функции на полезните вещества, а това се отразява благотворно на работата на кръвоносната система.
Предполага се, че умереното количество вишни в храната понижава рисковите фактори за развитие на сърдечносъдови заболявания, намалява нивото на холестерола и наситените мазнини в кръвта, а също така допринася за намаляването на теглото и натрупаните мазнините в областта на корема с цели 14%.
галерии
Мястото на яйцата не е във вратата на хладилника!
И от диетичните напитки се пълнее
4-те най-полезни и 3-те най-вредни подсладители
Манго: магическа сила в един плод
Как да успокоим плачещото бебе
Най-важните скрийнинг тестове - за да сме здрави
Пресните сокове: какъв да изберем
7-те основни хранителни вещества, които не бива да ни липсват
Най-добрите диетични съвети
Какво косата и скалпът казват за здравето ни
Храни срещу мазнините - част 1
Facebook коментари