диета и отслабване

Кисело мляко и отслабванеКисело мляко и отслабване

Заедно с подходяща диета и повече упражнения киселото мляко ще ни помогне да изгорим излишните мазнини

Киселото мляко - почти магическата храна, за която се пише много, че стимулира имунитета, предпазва от заболявания, подпомага храносмилането и поддържа тялото стегнато, може да се използва и като помощно средство за отслабване.

Изследвания са показали, че една здравословна диета, съдържаща достатъчно количество кисело мляко, помага да постигнем целите си по отношение на отслабването.

Ако искате да включите киселото мляко в хранителния си режим и да се възползвате от ползите му за отслабването, а и за здравето като цяло, предлагаме ви няколко идеи, които са в помощ да разберем основните факти за отслабването чрез киселото мляко.

На първо място, важно е да избираме такова мляко, което е богато на естествени полезни бактерии. Те помагат на организма да функционира правилно, засилват обмяната на веществата и тяхното усвояване и по този начин промотират отслабването.

Нискомасленото кисело мляко, разбира се, е по-подходящо за тези, които спазват диета за отслабване. Ако искаме да постигнем реални резултати, тя трябва да включва минимум три порции кисело мляко на ден. Те могат да са или като десерт след основно хранене, или отделно.

Киселото мляко помага да се справим с пристъпите на глад и стимулира изгарянето на натрупаните в тялото мазнини. Но все пак, ако разчитаме само на млякото, за да отслабнем, едва ли ще постигнем някакви резултати. За тази цел трябва да съчетаем консумацията му с подходяща диета и повече физически упражнения.

Киселото мляко може лесно да се комбинира с различни полезни за здравето храни и е особено вкусно в съчетание с плодове, ядки и салати. Всеки сезонен плод – малини, диня, ябълки, ананас или каквото и друго да предпочитаме – е чудесно лакомство, ако се комбинира с кисело мляко. Тези здравословни и вкусни комбинации ще ни помогнат да се доближим към целта си – да свалим повече килограми.

С кисело мляко можем да гарнираме и много салати. Няколко сурови краставици, моркови и маслини са всичко необходимо, за да приготвим свежо предястие, което да овкусим със зехтин, сол, пипер и лимонов сок. Тази салата можем лесно да си вземем и за обяд в офиса. Плодовата салата с кисело мляко пък може да замени тестената закуска.

Натуралното кисело мляко е пълно с полезни бактерии, които подобряват храносмилането и ускоряват метаболизма на тялото. И, тъй като обмяната на веществата започва да работи по-бързо, капацитетът на тялото да изгаря мазнини също се повишава. Освен това протеините в киселото мляко помагат за създаването на мускулни клетки и също ускоряват изгарянето на мазнините, резултатът от което е отслабване.

И все пак - не можем да разчитаме само на киселото мляко, за да постигнем отслабване. Трябва да се придържаме и към нискокалорична диета без консумация на много мазнини, да я обогатим с умерено големи порции кисело мляко и да не забравяме да се движим повече.

Loading
дневен бюлетин

галерии