диета и отслабване

Ефективни домашни методи за отслабванеЕфективни домашни методи за отслабване

Да се отървем от излишните мазнини с няколко изпитани продукта от собствената си кухня

Отслабване се е превърнало в дума, буквално всяваща ужас у много хора, които се борят с наднорменото тегло. Диети, спортни програми, ограничения – на всички ни е омръзнало от тях, още повече, че малко от тях са наистина ефективни. Но тук сме събрали няколко домашни метода за отслабване, които могат успешно да ни помогнат в начинанието.

Повишената телесна маса е следствие от отлагането на голямо количество мазнини в мастната тъкан. Този проблем може да засегне всеки човек, но тези, които имат навика да преяждат, и живеят заседнал живот, са по-предразположени.

Повишаването на теглото може да доведе до сериозни заболявания като диабет, депресия, проблеми с кръвното налягане и съня. Главните фактори, водещи до напълняване, са преяждане, консумация на високо калорични храни, заседнал начин на живот, наследствени фактори, стрес, депресия и т.н. Симптомите включват повишаване на теглото в сравнение с нормалните параметри, пускане на коремче и т.н. Добрата новина е, че през последните години са открити много домашни лекове за отслабване, които са се оказали ефективни в справянето с проблема.

Хранителни навици и начин на живот

Повишаването на телесното тегло обикновено е следствие от преяждане, затова е особено важно да следим този фактор, за да отслабнем. Трябва да ограничаваме висококалоричните храни и да наблегнем на повече плодове и зеленчуци в диетата си, но без да добавяме сол или захар към тях.

Зеленчуците като домати и краставици осигуряват на тялото необходимото количество хранителни вещества и водно съдържание. Те са нискокалорични храни и все пак засищат. Отслабването ще бъде по-лесно и ефективно, ако включим много салати към ежедневните си хранения. Яденето на сурово или сготвено зеле помага за по-малкото превръщане на захарта и въглехидратите в мазнини. За ефективно отслабване е важно и да избягваме да консумираме мазни и пържени храни, газирани напитки, сладолед и шоколад, пълномаслени млечни продукти, ориз и картофи. Тези продукти ни правят само лоша услуга като добавят голямо количество излишни калории в тялото.

Освен контролът върху храненето, друг важен фактор за успешното отслабване е воденето на здравословен начин на живот. Спортуването и разхождането след вечеря трябва да ни станат задължителен навик. Трябва и да избягваме да пропускаме основни хранения – по-добре е да ядем по-често, но по-нискокалорични храни.

Домашни методи за отслабване на празен стомах

Един от най-старите домашни методи за отслабване е пиенето по една чаша топла вода с лимонов сок и мед всяка сутрин на празен стомах. Това трябва да се прави редовно в продължение на 3-4 месеца, за да видим резултатите.

Яденето на 1-2 домата на празен стомах също помага за по-ефективното отслабване. Доматите понижават нивото на холестерола и разтварят излишните мазнини.

• Черен пипер

Черният пипер не само овкусява храната, но и помага да изгаряме излишните телесни мазнини. Сместа, приготвена от 1/2 ч.л. черен пипер, 3 с.л. лимонов сок и 1 с.л. мед в топла вода успешно изгаря мазнините. Черният пипер може да се прибавя към приготвените ястия и супи.

• Листа от босилек

Друг домашен метод за отслабване е пастата, приготвена от листа от босилек, разтворена в топла вода с лъжица мед.

• Ябълков оцет

Няколко лъжици ябълков оцет, прибавени към кана вода, от която да пием по няколко пъти на ден, също помагат за отслабването. Този оцет ускорява метаболизма, т.е. помага за отслабване като ускорява изгарянето на нежеланите мазнини в тялото.

Loading
дневен бюлетин

галерии