диета и отслабване

Как да се отървем от мазнините по коремаКак да се отървем от мазнините по корема

Без упражнения, диета и почивка? Няма да стане

Мазнините, натрупани в областта на корема са най-вредни. А фактът, че живеем в свят, изхранващ се най-вече с преработени храни и бързи закуски и обеди на крак, обяснява много в истинската епидемия от затлъстяване, обхванала много хора. И това е едно от обясненията за скока в случаите на диабет и сърдечни заболявания. В същото време талията на все повече и повече хора се увеличава заради натрупаните мазнини около корема.

Гърбът е мястото, откъдето най-лесно можем да се отървем от мазнините. А най-трудното място е областта на корема. Затова е нормално да се запитаме: как да премахнем мазнините по талията ефективно, т.е. и сравнително бързо и най-важното - трайно?

Това не само изисква много усилия, но е и доста трудна задача. Трябва да се спазва стриктна диета, необходими са и физически упражнения в умерено количество, а и не на последно място – трябва да живеем здравословно. Мазнините около корема няма да си отидат, ако не изпълним всички тези условия.

Диета срещу мазнините по корема

Тъй като отърваването от мазнините по корема е разбира се най-важно за хората с проблеми със затлъстяването, диетата е на първо място. Без значение какво правим, няма как да се отървем от мазнините без да следваме балансирана диета. Приемът на крехки протеини и зеленчуци е най-важната част от една здравословна диета. Има три чудесни източника на хранителни вещества сред зеленчуците и това са броколите, карфиолът и зеленият фасул. В тези три храни се съдържат вещества, които помагат да се преборим с мазнините.

За да се поддържа мускулната маса, тялото се нуждае и от крехки протеини. Тъй като мускулите лесно се разрушават, ако един пълен човек се опита да отслабне без да консумира достатъчно протеини, първо мускулите, а не мазнините ще се разградят в тялото. Пилешките гърди, яйцата, ядките и рибата са най-добрите източници на протеини.

Упражнения

За да се отървем от мазнините около корема е важно и да правим редовни упражнения. Дори само чрез ходене метаболизмът може да се стимулира и мазнините – да се изгорят. По-интензивните кардио упражнения са подходящи за хората, които са по-напреднали в тренировките.

За пълните хора е важно и да вдигат тежести. Мускулната маса може да изгаря повече калории, ако вдигаме тежести. На ден половин килограм мускулна маса изгаря 50 калории, докато половин килограм мазнини изгарят едва 8 калории. Освен това вдигането на тежести също като кардио упражненията може да ускори отслабването.

Почивка

Когато се опитваме да се отървем от мазнините около корема, тялото трябва да има достатъчно време да се възстановява и затова сънят също е от особена важност. На повечето хора се препоръчва да спят по 8-9 часа на нощ. За да поддържаме високо нивото на енергията през деня, е важно да спим добре нощем.

Loading
дневен бюлетин

галерии