алтернативна медицина

Оригинални начини за борба с целулита и разширените вениОригинални начини за борба с целулита и разширените вени

Някои алтернативни средства може да облекчат положението и да ни възвърнат свежестта

Проблемът с целулита и разширените вени е занимавал лекарите още в зората на цивилизацията. Оттогава са разпространени някои традиционни рецепти, които се опитват с естествени средства да премахнат здравните, а и козметичните последици от тези неприятни състояния.

Един от тези методи за борба с целулита е т.нар. меден масаж: Върху кожата се нанася тънък слой мед, към намазаните с мед места се поставят дланите, които веднага след това се отлепват. Това се повтаря докато медът не стане сив, не се събере на едно място или в ръцете.
Процедурата е безболезнена. При отлепването на дланите се образува своеобразен вакуумен ефект, който разрушава целулита. Кожата по време на процедурата се зачервява и „гори”.

Смята се, че това народно лечение подмладява и премахва от организма не само мазнините, но и шлаката. Нужно е обаче постоянство: масажът да се прави през ден, а един час след това човек да се изкъпе с топла вода без сапун. След първите няколко масажа кожата леко загрубява, но постепенно става мека и нежна.

Трябва да се приема лека храна, главно от растителен произход, а да се ограничи употребата на хляб и сладко. Мазнините се натрупват при наднормено хранене. Затова следва да се избягва постоянното похапване между основните хранения. Вечерята не бива да бъде по-малко от 2-3 часа преди лягане.

Преди да започнем борбата с варикозните разширени вени, е добре да намалим теглото си. Това е достатъчно вените да се почувстват облекчени.

Много добър резултат при варикозно разширение на вените е давало традиционното лечение с пиявици и лекарствата, направени от тях. При него трябва да се носят специални чорапогащници, които притискат вените на краката и не им позволяват да се разширяват.

Препоръчителни са и специалните упражнения за крака. В легнало положение краката се вдигат вертикално нагоре и се разклащат - не по-малко от 3 минути два пъти дневно (може и по-често).

Ако по време на работа ни се налага да стоим дълго прави, то от време на време трябва да разнообразяваме стойката с ходете на пръсти, а след това и на пети. Това упражнение помага за връщането на венозната кръв от краката към сърцето и способства за нормализирането на тонуса на вените. То трябва да се прави не по-малко от една минута със скорост един удар с петата в секунда (т.е. 60 пъти подред).

Loading
дневен бюлетин

галерии