алтернативна медицина

Брадавиците се лекуват с майчино млякоБрадавиците се лекуват с майчино мляко

Брадавичните образувания могат да се третират с протеинов комплекс

Според последните проучвания в областта, майчиното мляко се оказало ефективен лек срещу брадавици, благодарение на съдържащия се в него специфичен протеин. Макар че изследванията са все още на ранен етап, това донякъде дава надежда да се заключи, че един ден на основата на този естествен продукт ще бъде открит лек срещу рака.

Що се отнася до потвърдената вече информация и до лечението на брадавици, учените са готови да дават повече сведения.

Брадавичните образувания, както знаем, са канцерогенни разраствания, които се появяват като резултат от въздействието на човешкия папиломен вирус. В зависимост от това кой вирусен щам е поразил организма, начините за ограничаване на разпространението и за лечение са различни. Най-неприятното е, че при редица пациенти, преминали до този момент през специализиран курс на лечение, образуванията продължават да се развиват.

В скоро време обаче този проблем може да бъде решен, тъй като извършените до този момент изследвания са потвърдили, че съдържащият се в майчиното мляко лактобактериум притежава отявлени антиканцерогенни свойства. Лактобактериумът е специфичен протеинов комплекс, наричан още олеикова киселина, който може да се определи като новооткрит терапевтичен агент.

Тези заключения се правят въз основа на проучване, в което взели участие 40 доброволци. Всички те са страдали от различни брадавични разраствания, които не са били възможни за овладяване чрез традиционните методи за лечение. В рамките на триседмичен курс брадавиците по кожата на участниците били третирани с посочения вече проитенов комплекс. След приключване на опита резултатите били видими – при почти всички брадавиците намалели като размер и честота на проявление с до 75%.
Това дало надежда на учените да заключат, че при по-продължителна терапия, брадавичните образувания ще изчезнат напълно.

Loading
дневен бюлетин

галерии