алтернативна медицина

5 аромата: за работата и у дома5 аромата: за работата и у дома

Какво да изберем за да създадем комфорт в кабинета, спалнята, хола, детската

Ароматите могат да повдигнат настроението, да успокоят, да се справят с депресията, стреса и раздразнението. И най-важното – ефектът от ароматерапията е почти мигновен.

За спалнята:
• Лавандула
Мекият и успокояващ аромат на лавандула отпуска, създава усещане за комфорт. Неговата уникалност се състои основно в това, че той едновременно намалява стреса и депресията и в същото време повишава способността ни да се концентрираме и внимаваме.

За кабинета
• Евкалипт
Когато сме на работа, а не можем да си съберем мислите, ароматът на евкалипт, ще ни помогне да се съсредоточим и да сме работоспособни по-дълго време.

За хола
• Мента
Ментата повишава настроението, освежава и ще ни помогне да преодолеем умората след тежкия ден. Ароматът й помага и за по-добрата работа на мозъка. Освен това ментата е отличен помощник при запушен нос, грип и настинка.

За кухнята
• Кафе
Нито един друг аромат няма такъв силен събуждащ ефект. Доказано е, че ароматът на кафе е толкова ефективен колкото и самата напитка. Освен това той помага да се справим със стреса, който организмът изпитва, ако не му достига съня.

За детската
• Цитруси
Ароматът на лимон, портокал, грейпфрут или мандарина създава празнична атмосфера. Изследвания показват, че така настроението ни се покачва и това има положителен ефект върху целия организъм. Плюс това ефирните масла от цитруси притежават бактерициден ефект и помагат да преодолеем зависимостта си от резките промени във времето (т.нар. метеозависимост).

Loading
дневен бюлетин

галерии