любов и брак

Връзката ни – в точката на пречупванеВръзката ни – в точката на пречупване

... или за жената, която е решила да си тръгне

Две трети до три четвърти от браковете и връзките се прекратяват от жената. Дори да не ви се вярва, така е. Защо? Отговори на този въпрос се опитват да дадат специалистите от Divorce Busting, които разсъждават върху това защо жената в повечето от случаите е тази, която иска да си отиде.

В ранните години на една връзка, жените са тези, които повече мислят и се грижат за здравето на отношенията между двамата. Те внимателно следят в нея да има достатъчно близост и общуване. Ако нещо не й достига, жената ще направи всичко по силите си да възстанови баланса. И ако мъжът до нея не отговори според очакванията, тя започва да се чувства нещастна и да се оплаква от всичко – че нещо у дома не работи, че мъжът не поема своите отговорности към децата, че не прекарват заедно „както трябва” свободното си време.

За нещастие повечето мъже реагират по еднакъв начин на такива оплаквания – те се отдръпват, т.е. връзката се влошава още повече.

След няколко опита да върне добрите времена, жената се предава и решава: единственият правилен извод е, че нищо повече не може да се направи. И започва да планира своето „оттегляне”.

Но това също отнема време. И докато обмисля как точно да осъществи своето „бягство”, тя вече не прави никакви опити да подобри връзката си с мъжа, нито пък да повлияе за някакви промени в неговото отношение и поведение. Защото просто изчаква да дойде денят Х, в който няма да има никакви съмнения, че е готова да напусне връзката.

За съжаление, мъжът най-често тълкува погрешно мълчанието – за него то означава по-скоро „Всичко е наред”. И когато бъде изправен пред нейното решение, той реагира с репликата: „Нямах никаква представа, че не се чувстваш добре”.

Тогава, дори мъжът да предприеме неща, които до преди да вземе решението си, самата жена е смятала за нужни, за да възстанови близостта във връзката им, често е твърде късно. Същата стена, която тя е изградила, за да се предпази от болката, не й позволява да оцени неговото искрено желание и действия да промени нещата – връзката остава в опасната зона.

Ако сте от този тип жени, и сте в такава ситуация, най-добре е да не се предавате – много са примерите за мъже, които наистина променят удивително много, щом веднъж са разбрали колко нещастна се е чувствала жената до тях. Да, понякога мъжът схваща бавно посланията, но, когато го направи, показва невероятен стремеж и способности да промени ситуацията към добро. И примерите за успех никак не са малко.

Дайте му още един шанс! Нека се опита да ви докаже, че връзката ви може да е различна. Раздялата не е просто отговор на ситуацията. Тя е изключително болезнена и изисква много енергия да се изправяш пред този факт ден след ден. Защо същата тази енергия да не бъде използвана, за да намерите нови начини, които да направят връзката ви такава, в каквато и двамата бихте искали да живеете!?

Мъжете, които четат подобни неща, обикновено не разбират и още нещо – те трябва да благодарят на жената, която е още до тях – това, че тя се оплаква и търси изход, макар и само според собствените си разбирания, означава, че все още има отношение към връзката. Просто приемете нещата сериозно. Прекарайте време заедно, говорете. А ако се убедите, че решението й да си тръгне е вече взето, не я притискайте. С повече търпение й покажете, че нещата могат да се променят. И ако тя все още има очите... и сърцето, може да стигне до извода, че връзката ви си заслужава още един шанс.

Loading
дневен бюлетин

галерии