любов и брак

4 навика, типични за здравата връзка4 навика, типични за здравата връзка

Превърнете се в двойката, която всички сочат за пример

Ако се чудите как някои двойки, дори женените от години, изглеждат толкова щастливи и влюбени, а във вашата връзка сякаш нещо малко не достига, обяснението може да се окаже не толкова трудно. По-долу сме се опитали да обобщим четири навика на успешните двойки, които заздравяват връзката им. Опитайте – може да проработят и при вас. И наистина съвсем скоро да сте от онези двойки, на които останалите завиждат.

1. Добра комуникация

Успешните връзки процъфтяват благодарение на способността и желанието и на двамата партньори да общуват помежду си. Ако нещо се отразява негативно на връзката, за него трябва да се говори. Защото колкото по-дълго въпросът остане прикрит, толкова по-трудно ще бъде да се справите с проблема. Разговаряйте с Него за всичко – и за хубавите и за лошите неща. И връзката ви ще се подобри.
Как да общуваме по-добре и да споделяме повече:

- Не приемайте, че знаете какво мисли или чувства той! Когато се съмнявате за нещо, просто попитайте.
- Не подценявайте технологиите! Ако не сте успели да си кажете „До довечера!” преди да излезе за работа, пратете му СМС или кратък имейл.
- Отделете време да разговаряте! Дори и това да са само няколко минути в края на натоварения ден, положете поне малко усилия да наваксате и да научите какво става с другия. През това ограничете всички неща, които могат да ви разсеяг – телевизор, телефон, компютър.
- Сменете обстановката! Дори една 20-минутна разходка на въздух е чудесна възможност за разговор - да разберете какво се случва в живота му и да обсъдите ако нещо ви притеснява.

2. Общи интереси

Не е нужно да харесваме всичко, което и той, но от друга страна щастливите двойки често имат общи интереси, хобита, занимания. Независимо дали и двамата обичате да карате колело, да се катерите в планината, да пътувате или да ходите на театър, самият факт, че има нещо, на което носи наслада и за двамата е чудесен начин една връзка да стане по-здрава.

Ако смятате, че нямате общи интереси, потърсете ги. Отделете малко (или повече) време и поговорете. Запишете се на танци, скално катерене или просто снимайте птиците в парка – със сигурност ще се начели нещо приятно и за двамата.

3. Интимност

Щастливите двойки обикновено правят хубав секс, но също така не се срамуват да демонстрират и други видове интимност. Те се държат за ръце, прегръщат се, правят си масажи и се целуват без да е нужно това да ги отведе винаги в спалнята. Какъв по-добър начин да споделим любовта си и да покажем на другата страна, че ни е грижа за него?

4. Фокусиране върху позитивното

Друг навик на двойките, които имат здрава връзка, е да се фокусират върху позитивното. Да, трябва да сме отворени и честни за това какво ни притеснява, но, за да се развива напред една двойка, трябва да обръщаме внимание най-вече на нещата, които обичаме в мъжа до себе си, вместо да се фокусираме върху това, което бихме искали да променим у него. Биреното му коремче няма да ни донесе радост – за сметка например на хубавата му усмивка и на способността му да ни разсмива.
етикети:

Loading
дневен бюлетин

галерии