любов и брак

3 лоши причини да останем с един мъж3 лоши причини да останем с един мъж

Една връзка не бива да продължава на всяка цена

Има много причини, поради които да искаме една връзка да проработи. Ако все още обичате някого, но връзката ви е изправена пред сериозни проблеми, всичко, което можете да направите, е да вложите малко повече усилия. Дотолкова нещата зависят от вас. Но пък когато оставате в една връзка по грешни причини, не правите услуга нито на себе си, нито на партньора си.

Три от най-лошите причини да останем с един мъж:

1. Надявате се, че той ще се промени

Жените са попадали в този капан от векове. Това е един наистина изкушаващ мит, който се поддържа от книги, филми, сериали, където решителната млада жена само трябва да погледне с големите си очи непоклатимия мъж и той вече е различен човек. Ако сте се подвели по това очакване и все още сте с мъжа, когото харесвате, но се надявате, че връзката ви ще потръгне, защото той ще се промени, помислете отново дали това е така.

Във всички случаи обаче сменете стратегията. Със сигурност можем да помогнем на своята половинка да стане поне малко по-добър човек, но няма как да променим фундаменталните черти на личността му. Трябва да обичаме някого заради това, което е – не заради това, в което може да се превърне. Така че... сериозно помислете дали си заслужава чакането.

2. Не искате да сте сама

Разбира се, за една жена може да е трудно да остане сама, но дали пък наистина ли не си заслужава да преминете през една раздяла – с надеждата че ще срещнете мъж, с който наистина сте щастлива? Животът е твърде кратък, за да губим време с мъж, към когото изпитваме някакви чувства, но с когото не бихме прекарали живота си.

Освен това да си сама не е чак толкова лошо. Не гледайте на този период като на изгубено време. Използвайте го да се забавлявате! Излизайте с приятели, пътувайте, сменете обстановката у дома, помислете повече за себе си. Докато се радваме на живота какъвто е, той може да ни поднесе приятна изненада – да срещнем мъж, който наистина си заслужава чакането.

3. Не искате да излизате повече по срещи

Нормално е в някакъв етап от живота си да усетим, че „вече не ни се занимава с цялата тази работа със срещите”. И наистина на кого ли не се е случвало да се уморим от безкрайни срещи без особена перспектива. Но, ако мъжът, с когото сте в момента, не ви прави щастлива, може би е време да го „пуснете” и да потърсите някой по-подходящ. Но почивката между две сериозни връзки си заслужава – най-малкото защото ще намалее риска да свършим там, откъдето сме тръгнали – с мъж, когото приемаме само защото не можем да понесем мисълта да започнем всичко отначало.

Loading
дневен бюлетин

галерии