стил

Маникюр и педикюр: защо са важниМаникюр и педикюр: защо са важни

Здравето и красотата на ноктите и кожата на ръцете и краката правят добро впечатление и ни помагат да се чувстваме добре

Маникюрът и педикюрът са важна част от външния ни вид, който поражда първото впечатление за нас у другите. В първия момент, когато се срещнем с някого, той ни оценява според това как сме облечени, гримирани и поддържани.

Първото, което правим при среща, обикновено е да подадем ръка за поздрав. Затова чистият и поддържан маникюр е важен за първото впечатление, което ще направим. От друга страна е добре да се грижим и за педикюра си, за да не притесняваме останалите хора с присъствието си, когато стъпалата ни се виждат.

Маникюрът и педикюрът ни придават приличен, спретнат и чист вид. Мръсотията, замърсяването от околната среда и лошите навици зацапват ръцете и стъпалата ни, затова почистването им е задължително през редовни интервали от време.

И за мъжете и жените, и за момичетата и момчетата маникюрът и педикюрът са еднакво важни. Мъжете и момчетата трябва да проумеят, че това не ги прави гейове! След като се цапа колкото и жените, за тях е също толкова важно да се поддържат спретнати и чисти.

Маникюрът

По цял ден използваме ръцете си за какво ли не. Когато разговаряме, жестикулираме с ръце, ръкуваме се с другите хора, когато ги срещнем, храним се с помощта на ръцете си. Затова е необходимо да се грижим добре за ръцете и ноктите си.

Редовното поддържане на маникюра предпазва ноктите на ръцете и те стават по-здрави. Препоръчително е тези поддържащи процедури да се правят в салон за красота, за да получат ноктите ни професионални грижи.

Ползите от маникюра

- помага за премахването на тена и слънчевите изгаряния по ръцете;
- почиства и поддържа ноктите красиви и здрави;
- хидратира кожата на ръцете;
- ексфолиира мъртвата кожа;
- оформя ноктите;
- облекчава стреса и болката с помощта на масажни техники;
- подобрява кръвообращението и здравето на кожата;
- меките, деликатни и чисти ръце и нокти изглеждат привлекателно и правят добро впечатление на работното място.

Педикюрът

Стъпалата ни са онази част от тялото, която е изложена на най-силен физически стрес. Стъпалата се уморяват и събират мръсотия през целия ден, затова се нуждаят от грижи и отпускащ масаж. Дори педикюрът е препоръчително да се прави в специализиран салон, за да получим професионални грижи и хигиена.

Ползите от педикюра

- помага за премахването на тена и слънчевите изгаряния от стъпалата и овлажнява кожата;
- почиства и поддържа ноктите на краката здрави и красиви;
- предпазва от заболявания на ходилата и проблеми с ноктите;
- облекчава стреса и болката с помощта на масажни техники;
- масажирането на петите носи облекчение на жените, които носят обувки с високи токчета през цялото време;
- красивите и поддържани стъпала са привлекателни и правят добро впечатление на работното място.

Ползите за здравето от маникюра и педикюра също са големи, особено когато получаваме грижите за краката и ръцете си от професионалист. Маникюрът, който се предлага като услуга по салоните, обикновено може да е нормален, билков, френски или американски, а педикюрът - нормален, билков, рибен, с камъни и други видове. Всички методи са уникални и ползите от тях са индивидуални, но, която и техника да изберем, със сигурност като резултат ще се радваме на добра хигиена, здрави и красиви нокти.
етикети:

Loading
дневен бюлетин

галерии