стил

Как да удължим живота на дрехите сиКак да удължим живота на дрехите си

6 съвета, които ще ни помогнат да запазим дрехите си като нови по-дълго

Спестете пари откъм попълване на гардероба си като се грижите добре за дрехите в него. Когато пазарувате, похарчете малко повече средства за класически облекла, които може да се носят няколко сезона. След това удължете живота им и ги пазете, за да изглеждат винаги като нови.

1. Перете в студена вода

Перете дрехите в студена вода като използвате мек перилен препарат и избягвате белината. Това със сигурност ще удължи живота на повечето ви облекла. Също така перете на ръка, когато имате възможност – най-вече по-деликатните материи. Избягвайте да перете дрехите, когато не е нужно – ако сте носили дънките си само няколко часа, защо веднага да ги хвърляте в пералнята.

2. Пропуснете сушилнята

Топлината в сушилнята не само свива платовете, но и ги разваля с времето. Използвайте течен омекотител при прането и оставете дрехите да изсъхнат сами. Това не само удължава живота им, но и ще ви спести и пари от електричеството, което бихте изразходвали със сушилнята.

3. Изчиствайте петната веднага

Петната съсипват дрехите. Винаги носете в чантата си химикал за премахване на петна или малък сапун, за да можете да реагирате веднага щом някое петно се появи.

4. Съхранявайте дрехите си правилно

Използвайте правилните закачалки за всяка дреха – облицовани закачалки за бельото и другите леки дрехи, дървени - за костюмите и якетата, пластмасови - за повечето други дрехи. По възможност избягвайте закачалките от тел.

Обувките също се нуждаят от специални грижи. Напуканите и намачкани ботуши изглеждат ужасно. Поддържайте ги като нови като ги съхранявате, натъпкани с хартия или дунапрен - така със сигурност ще запазите формата им. Не трупайте обувките на купчина в дъното на гардероба – съхранявайте ги в кутии или ги подреждайте на рафтове. Ако се разшият, токчетата се счупят или подметките се изтъркат, ги занесете възможно по-скоро за поправка.

5. Не слагайте твърде много парфюм

Съставките в парфюмите, спрея за коса и други подобни козметични продукти могат да увредят дрехите. Затова най-добре ги използвайте още преди да се облечете.

6. Организирайте си размяна на дрехи

Ако имате дрехи, които са в добро състояние, но едва ли ще носите повече, организирайте си размяна на дрехи с приятелки. Можете да спестите неочаквано много пари, а и това е още един повод да се съберете с момичетата и да пиете кафе.
етикети:

Loading
дневен бюлетин

галерии