красота

Йога за лицето – нова мода срещу бръчкитеЙога за лицето – нова мода срещу бръчките

Упражненията ще ви помогнат да се радвате на свежа и гладка кожа на лицето без бръчки

Най-добрият начин да избегнем появата на бръчки е като правим гимнастика на лицето, заявяват привържениците на йогата за лице.

Тази гимнастика е полезна за всички: тя не е болезнена като пластичната операция и е много по-евтина в сравнение с ботокса. Неслучайно този метод за подмладяване вече завладя Северна Америка и Западна Европа, където наскоро дори бе издадено ръководство по лицева йога с приложени фотографии.

Книгата съдържа различни упражнения за укрепване мускулите на лицето и за поддържане тонуса на кожата. Наистина по време на тези упражнения ще изглеждате доста глупаво, ако се гледате в огледалото, а, ако ги правите в автобуса, ще ви гледат странно. И все пак...

Във всеки случай петте минути „позор” не са толкова голяма жертва в името на потресаващия ефект, който обещават специалистите по лицева йога. Редовните упражнения, по техните думи, запазват лицето младо и свежо и го предпазват от гънки и бръчки.

Предлагаме ви да пробвате няколко от по-популярните и лесни упражнения:

1. Отворете по-широко устата, изплезете език колкото можете по-напред и обърнете очите си нагоре. Останете в това положение няколко минути.

2. Отметнете глава назад и свийте устните така все едно пиете сок със сламка. След това ти опънете нагоре и ги задръжте в това положение 15-ина секунди. Върнете се в изходна позиция. Повторете упражнението 4 пъти.

3. За да укрепите мускулите над веждите и да избегнете появата на бръчки по челото, повдигнете вежди, а след това масажирайте челото си като изглаждате образувалите се бръчки. Повторете 20 пъти.

4. За да поддържате тонуса на бузите, надуйте ги и се опитайте да прехвърляте въздуха от едната буза в другата, докато не се наложи отново да вдишате. Повторете упражнението още 3 пъти.

5. За да избегнете бръчките в ъгълчетата на очите и отпускането на клепачите, усмихнете се и поставете показалците си до вътрешните ъгълчета на очите. С останалите пръсти опъвайте кожата под очите и едновременно с това се опитвайте да ги присвивате. Напрягайте и отпускайте мускулите 15-20 пъти.

6. За да укрепите мускулите на устните, опънете шия напред – все едно изпращате въздушна целувка. Повторете 10 пъти, след което поставете на устните си два пръста и, натискайки леко, направете още 10 такива целувки.
етикети:

Loading
дневен бюлетин

галерии