красота

Косопада: какво го причинява и как да се предпазимКосопада: какво го причинява и как да се предпазим

... да се коригират просто - като спрем да правим това, което причинява проблема. Част от лекарствата могат да бъдат сменени, ако причиняват косопад, а и винаги можем да ползваме друга боя за коса – такава, която щади повече косъма.

Макар че е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, ограничаване на стреса също е възможно и това без съмнение ще има благотворен ефект върху състоянието на косата ни. Някои от другите проблеми също могат да се коригират.

Добре балансираната диета е ключът към поддържането на доброто здраве на косата. Ако тя не е достатъчна обаче, има продукти, които могат да ни помогнат да възстановим косата или поне да прекратим косопада. Миноксидилът е едно от лекарствата, които често се използват за предпазване от косопад при хората с автоимунни заболявания, но може да е от полза и при повечето от другите причини за проблеми с косата. Лекарството трябва да се втрива всеки ден в скалпа. Недостатък е, че действието му продължава само докато го използваме.

Как да се предпазим от косопад

• Като оставим настрана косопада, причиняван от различни болести, основният начин да се предпазим от косопад е като се грижим добре и редовно за косата си.
• Дърпането или играенето с нея стресира корените и може да причини макар и временен косопад. Затова трябва да се преборим с тези лоши навици.
• След баня е по-добре да оставяме косата си да изсъхва естествено вместо да използваме сешоар.
• Добре е и да се въздържаме от опънати прически като плитки, кокове и конски опашки.
  • 1
  • 2

Loading
дневен бюлетин

галерии