красота

Хубавата коса: генът ли определя всичкоХубавата коса: генът ли определя всичко

Най-важно е да извлечем максимума от това, което природата ни е дала

Можем ли да се похвалим, че сме си отгледали хубава коса, или трябва да благодарим за нея на мама и татко? Според американски експерти и генетиката, и грижите, които полагаме за косата си, играят важна роля за това колко здрава и красива ще е тя.

Косата е отражение на фамилното дърво...

Генетиката определя какви са различните характеристики на косата. Естественият цвят, структурата на косъма, гъстотата, чупливостта, количеството бели коси и възрастта, на която побеляват, степента на оплешивяване – всички тези особености се определят някъде между клоните на семейното дърво.

... но и сами имаме принос за здравето и вида й

Не можем да променим това, което ни е генетично заложено, но можем да се грижим за вида и здравето на това, което вече имаме. Всичко опира до това какви и колко усилия влагаме, както и какви продукти използваме, за да постигнем желания вид на косата си.

Всичко зависи от ДНК-то ни...

Това, с което сме родени, е комбинация от мама и татко и множеството ни прародители, някои от които са по-качествени (еволюционно) от други. И да, започваме да живеем с генетично даденото ни, но какво ще направим с него е друг въпрос. Можем да накараме косата си да изглежда по-добре с правилната прическа, цвят, фиксатор, но няма как да променим начина, по който косъма расте от главата ни.

... и от здравословния начин на живот

Има толкова много начини да извлечем най-доброто от това, което ни е дадено. Най-важното е да се храним здравословно, да взимаме хранителни добавки и да използваме хубави продукти за коса, които няма да я съсипят!

Бъдете щастливи и уверени в себе си

Колкото и да си говорим за генетика, ако една жена е наистина доволна (а това е много рядко срещано) от естествено къдравата, правата, фината, плътната си коса, това е знак за нейната самоувереност и удовлетвореност. Повечето жени, дори тези с най-разкошните коси, винаги ще искат нещо повече или различно от това, с което са родени, за да харесват косата си.

Косата е отражение на личността ни. Не е нужно да я изтезаваме – просто трябва да се научим как да извличаме максималното от това, което гените са ни дали.
етикети:

Loading
дневен бюлетин

галерии