красота

Домашни маски за по-мека косаДомашни маски за по-мека коса

Как да си направим маска за омекотяване на косата у дома - рецепти без химия

Чувстваме се уморени от пробването на различни скъпи продукти за омекотяване на косата? Не можем да се справим сами с твърдите кичури? Значи сме попаднали на правилното място – тук ще можем да се научим как да си приготвяме маски за омекотяване и други продукти за грижа за косата у дома.

Безсмислено е да се харчат толкова много пари за продукти за грижа за косата, при положение, че можем да си ги приготвим сами вкъщи. Освен това домашните маски са по-безвредни, защото си спестяваме химикалите, които по принцип слагат в готовите продукти. Така осигуряваме на косата си по-дълъг живот, а на себе си – по-малко късане на нерви и хвърляне на излишни средства на вятъра.

Има няколко много ефективни домашни маски за омекотяване на косата, които можем да приготвим с помощта на продуктите, които вече имаме у дома. Тези домашни рецепти често дават по-добри резултати от фабричните продукти.

Балсам с банан

Балсамът с банан е лесен за приготвяне продукт за омекотяване и по-лесно оформяне на косата. В блендер смесваме половин зрял банан, малко парче сладък пъпеш, 1 с.л. извара и 1 с.л. зехтин. Сместа се нанася обилно върху измита коса, престоява 30 минути, след което се изплаква с хладка вода. Тази маска можем да използваме веднъж всяка седмица, за да се насладим на гладката си и мека коса.

Маска с мед

Смесваме 1/2 чаша мед, 1 ч.л. зехтин и 1 ч.л. лимонов сок до получаването на единна консистенция. Нанасяме маската върху мокра коса и я покриваме с найлонова шапка. Оставяме сместа да подейства 30 минути и изплакваме. Резултатът е супер мека коса.

Маска с майонеза

Майонезата е хубава добавка не само за салатите, но и за косата в ролята си на балсам. Тя може да направи чудеса като омекоти сухата коса така, че да й придаде максимална гъвкавост.

Намазваме цялата коса с майонеза и я задушаваме с найлонова шапка. След 15 минути изплакваме, измиваме с шампоан или го заменяме със смес от кисело мляко и яйце.

Маска с яйце и зехтин за увредена коса

Блендираме 1 яйце, 1/2 чаша зехтин и 1 обелена краставица до получаването на равномерна смес. Нанасяме маската обилно върху косата и я оставяме да престои 10 минути, след което изплакваме с хладка вода. За максимално добри резултати, трябва да правим тази маска поне веднъж месечно.

Изплакването на косата с ябълков оцет е ефективен лек за суха и твърда коса. Тази маска почиства мръсотията, натрупана върху скалпа, и оставя косата блестяща и здрава. Сместа от зехтин и масло от розмарин пък е много добър метод за омекотяване на косата, а като бонус оставя и невероятен аромат.

Най-добрият начин да запазим косата си здрава, красива и мека като коприна е с тези домашни маски. Но, ако все пак нямаме възможност да ги приготвяме, трябва да си купуваме възможно най-щадящите шампоани и балсами, които съдържат глицерин, урея, сорбитол и други леки съставки.
етикети:

Loading
дневен бюлетин

галерии