спорт

Кой спорт е най-полезен



Кой спорт е най-полезен

Разходката е сред най-универсалните и полезни начини да се раздвижим

За да се възползваме от здравословното въздействие на спорта съвсем не е задължително да ходим в спортната зала – спортното ходене може да се тренира и у дома.

Учени доказаха, че то е изключително полезно за здравето, защото подобрява кръвното налягане, нивото на глюкозата в кръвта, състоянието на съдовете и ставите, психичното състояние.

Джеймс Леуин, редактор на изданието Mayo Clinic Proceedings е убеден, че ходенето е полезно за абсолютно всички: ”Съвсем не е задължително да си купувате карта за фитнес клуб, не е необходимо и постоянно да контролирате пулса си. Просто изключете телевизора, станете от дивана и се поразходете”.

Цитираните от него изследвания доказват, че разходката се отразява положително на цялостното здравословно състояние на човека.
Ново изследване, проведено от японски учени, сочи, че интензивното ходене възпрепятства появата на повишено кръвно налягане и намаляването на мускулната сила при по-възрастните хора.

“Заседналият начин на живот повишава нивото на холестерол, той е вреден за гърба и за мускулите. Колкото по-малко седите, толкова по-добре. Но да си достатъчно подвижен явно не е толкова просто. Ако беше просто, всеки би се движил достатъчно”, твърди Джеймс Леуин.
етикети:

Loading
дневен бюлетин

галерии