спорт

3 спортни правила за неотразимо тяло



3 спортни правила за неотразимо тяло

Продължителност на тренировката и графикът са определящи за ползата от спорта

Много хора, послушали различните съвети да избегнат проблемите, свързани с недостига на движение и затлъстяването се насочват към фитнес залата, но съвсем скоро остават разочаровани. Килограмите не намаляват, а не усещат и особен здравословен ефект.

За да се намали теглото и да стане организмът по-здрав, тренировките на първо място трябва да са редовни. Ако спортната зала се посещава веднъж седмично с прекъсване за повече от 5-6 дни, ползата със сигурност ще е минимална.

Мускулите притежават своя памет, която работи в продължение на две денонощия. Т.е. ако например сте тренирали мускулите на гърба или седалищните части и искате те са запазят своя тонус, следващата тренировка трябва да се проведе максимум на третия ден. Ако това не се случи, може да смятате, че започвате пак от нулата.

За постигането на успех трябва да се спазват най-малко следните 3 съвсем прости правила:

1. Тренировката трябва да продължава не по-малко от 50-60 минути. Това е само времето за активни упражнения, а не заедно с това, прекарано в съблекалнята или в приятни разговори с хората наоколо.

2. Трябва да се спазва точен график. Не бива през едната седмица да се тренира във вторник-сряда-петък, а през следващата – в понеделник-четвъртък-събота.

3. Ако целта не е да се натрупат мускули, а само да се отстранят излишните мазнини, следва да се контролира храненето. Не трябва да се яде 2 часа преди и 1 час след тренировките. След физически натоварвания не се препоръчва да се консумират храни от животински произход (месо, риба, яйца, млечни продукти). Продуктите, богати на белтъчини/протеини, съчетани с физически упражнения, водят до увеличаването на теглото за сметка на увеличаване на мускулната маса, без при това да се намаляват мастните наслагвания.

Loading
дневен бюлетин

галерии