рецепти

Вегетарианска лазаня



Вегетарианска лазаня

Вкусна рецепта за вегетарианци и постещи

За любителите на италианската кухня и за вегетарианците, тази рецепта съчетава в себе си най-доброто от средиземноморската кухня.


Продукти:

200 г готови кори за лазаня
600 г спанак
125 мл сметана
1 скилидка чесън
300 г извара
100 г настърган кашкавал
3 яйца
4 с.л. масло
щипка индийско орехче, черен пипер, сол


Начин на приготвяне:

Почистваме спанака, бланшираме го в гореща вода, нарязва­ме ситно и подправяме със сол и черен пипер на вкус.

Разбиваме с миксер сметаната, изварата и яйцата. Добавяме ситно наряза­ния чесън, подправяме с индийс­кото орехче, черен пипер и сол на вкус.

В намазана с олио тава на­реждаме кори, върху тях слагаме слой спанак и от сместа с изварата. Подрежда­ме по този начин до свършване на продуктите, като завършваме отгоре със слой спанак.

Поръсваме с настърган кашкавал и печем в предварително загрята фурна около 30 минути.
етикети:

Loading
дневен бюлетин

галерии