рецепти

Пиле с прясно зеле



Пиле с прясно зеле

Рецептата е от българската кухня и е подходяща за приготвяне почти през цялата година. Представлява по-малко познатия вариант за готвене на пилето - с кисело зеле.
Приготвянето отнема около 80-90 минути (по-малко в тенджера под налягане, но в нея зелето става по-меко).

Необходими продукти:

1 пиле (около 1 кг)
1 средно голяма зелка
3-4 домата
3-4 с.л. олио
черен пипер на зърна
магданоз


Начин на приготвяне:

Разстелете в тенджера половината от почистеното, измито и нарязано на дребно зеле.
Наредете върху него почистеното и нарязано на парчета пилешко месо.
Отгоре сложете останалото зеле и нарязаните на дребно домати или няколко лъжици доматен сок.
Посолете ястието, сипете мазнината, 2 ч.ч. топла вода и десетина зърна черен пипер. Варете на умерен огън, като малко преди да свалите ястието от огъня, го подправете със ситно нарязания магданоз.

Loading
дневен бюлетин

галерии