рецепти
Печена тиква с яйца и мляко
Тиквата на фурна е сред най-характерните за кухнята ни рецепти
свързани теми
Необходими продукти:
- 1 кг тиква
- 3-4 яйца
- 1 л прясно мляко
- 1 ч.ч. захар
- 1/2 ч.ч. счукани орехи
- 1-2 ч.л. канела (по желание)
- олио, брашно
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете тиквата на правоъгълни парчета.
Намажете подходяща тавичка с малко олио и наредете парченцата тиква, предварително оваляни в брашно, като се опитате да запълните празнините с по-малки такива.
Поръсете наредената тиква с орехите и залейте със смес, приготвена от разбитите яйца, млякото, канелата и захарта.
Изпечете десерта в умерено силна фурна.
По избор преди сервиране може да поръсите с пудра захар.
галерии
Ципура във фолио с картофи за гарнитура
Салата от червено цвекло с чесън
Вегетарианска лазаня
Скумрия с домати на фурна
Как да успокоим плачещото бебе
Най-важните скрийнинг тестове - за да сме здрави
Пресните сокове: какъв да изберем
7-те основни хранителни вещества, които не бива да ни липсват
Най-добрите диетични съвети
Какво косата и скалпът казват за здравето ни
Храни срещу мазнините - част 1
Facebook коментари