рецепти

Печена тиква с яйца и мляко



Печена тиква с яйца и мляко

Тиквата на фурна е сред най-характерните за кухнята ни рецепти

Есента покрай всичко останало от кулинарна гледна точка безспорно е сезон на тиквите. Тиквата е традиционна за българската трапеза, но днес освен най-популярните рецепти за печена и варена тиква, може да се намерят и още много други.

Необходими продукти:

- 1 кг тиква
- 3-4 яйца
- 1 л прясно мляко
- 1 ч.ч. захар
- 1/2 ч.ч. счукани орехи
- 1-2 ч.л. канела (по желание)
- олио, брашно


Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете тиквата на правоъгълни парчета.
Намажете подходяща тавичка с малко олио и наредете парченцата тиква, предварително оваляни в брашно, като се опитате да запълните празнините с по-малки такива.
Поръсете наредената тиква с орехите и залейте със смес, приготвена от разбитите яйца, млякото, канелата и захарта.
Изпечете десерта в умерено силна фурна.
По избор преди сервиране може да поръсите с пудра захар.
етикети:

Loading
дневен бюлетин

галерии