храни и напитки

Супер-храни с подмладяващо действиеСупер-храни с подмладяващо действие

Някои витамини и микроелементи наистина имат антиейджинг ефект

... е зеленият чай. За да се възползваме напълно от неговите ползи за здравето, е препоръчително да пием по три-четири чаши на ден.

Протеини

Богатите на протеини храни осигуряват енергия на тялото. Протеините са важни за правилното функциониране на имунната система, поддържането на мускулите и заздравяването на раните и възпаленията. Помагат и за здравето на кожата, ноктите, косата и ставите. Сред храните с най-много протеини са пилешкото месо, рибата, яйцата, млякото, бадемите, бобовите култури, пълнозърнестите храни.

Вода

Водата поддържа кожата добре хидратирана и мека. Ако пием по 8 чаши вода на ден (1 до 2 литра), това също така ще ни помогне да овладеем пристъпите на внезапен глад, което може да доведе до отслабване. Пиенето на студена вода доказано помага за изгарянето на калории. Всъщност водата е жизнено важна за поддържането на всички телесни функции.

Ресвератрол

Ресвератролът се намира в червеното вино и разбира се в гроздето, от което то се прави. Изследванията през последните години сочат, че 1-2 чаши вино са много полезни за здравето и имат подмладяващ ефект, включително върху кожата. Освен това ресвератролът подобрява съня, предпазва от деменция и болестта на Алцхаймер, ограничава риска от сърдечни заболявания, понижава нивото на холестерола, намалява честотата на настинките и предпазва от различни видове рак.

Включвайки тези супер-храни към диетата си всеки ден, можем да се възползваме от техния подмладяващ ефект. Елементарните промени в храненето могат да се окажат един от ключовете към тайната на младостта.
  • 1
  • 2

Loading
дневен бюлетин

галерии