диета и отслабване

Диетите с много протеиниДиетите с много протеини

Богатата на протеини диета може да ни помогне да изгорим излишните мазнини и да заздравим мускулите

... т.н.

Най-добре е да спазваме високопротеиновата диета за кратък период от време

и да си създадем здравословни хранителни навици - като заместването на белия ориз с кафяв, на червеното месо с бяло, на маслото с маргарин.

Обикновено някои от храните, богати на протеини – мляко, сирене, кашкавал, яйца и други, са с високо съдържание на холестерол, което може да причини сериозни вреди на сърдечносъдовата система. Разумният избор на протеини като крехко месо и нискомаслени млечни продукти може да ни предпази от прекомерен прием на холестерол.

Богатата на протеини диета позволява да си приготвяме разнообразни храни.

- Пилешките гърди са чудесен източник на натурални протеини. Сотирането им в зехтин и поднасянето с варени зеленчуци и сос от лимон, масло, кориандър и копър е лесна и много вкусна рецепта за вечеря.

- Яйцата са един от най-добрите източници на протеини. Един омлет за закуска може да е особено засищащ. Най-добре е да го приготвим с един жълтък и няколко белтъка, за да ограничим холестерола.

- Тофуто е раят на протеините за вегетарианците, особено съчетано със сос уасаби, соев сос или паста от чили и чесън и сервирано като сандвич за обяд.

- Можем да добавим и малко боб и семена към пастата, за да е още по-богата на протеини.

Тъй като богатите на протеини диети все пак могат да изложат на риск здравето ни, е най-добре преди да пристъпим към тях, да се посъветваме с лекар. Трябва да имаме предвид и че е възможно да не постигнем желаните резултати, защото не всяка диета дава еднакви резултати при всеки.

  • 1
  • 2

Loading
дневен бюлетин

галерии