9 месеца

Бременност без разтягане на кожатаБременност без разтягане на кожата

Можем да се предпазим от стрии и да повишим еластичността на кожата

През бременността в организма на жената се променя практически всичко. Кожата не прави изключение. Бременността не оказва положително въздействие върху нея и тя става тънка и много чувствителна.

В периода на очакване на детето в кожата на жената се забавя производството на двата най-важни нейни компоненти: колаген и еластин. А именно те са отговорни за еластичността и здравината на кожата. Тяхното намалено производство я прави по-тънка и води до нейното разтягане.

В резултат на това се появяват т.нар. стрии, които като правило възникват в зоните, подложени на най-голямо разтягане: корема, седалищните части и бедрата. В някои случаи те могат да се появят и по гърдите, тъй като бременността е съпроводена с увеличаването им.

Специалистите предлагат профилактиката като най-добър метод за борба със стриите. Днес козметичната индустрия предлага безброй средства за запазване на красотата и еластичността на кожата. Навсякъде се предлагат козметични серии за грижи за кожата по време на бременност и след раждане. Те съдържат активни компоненти, способстващи за по-доброто разтягане на кожата и повишават нейната еластичност.

Loading
дневен бюлетин

галерии