психично здраве

Открийте си източник на радостиОткрийте си източник на радости

Преборете стреса с положителни емоции

Постоянната умора, разсеяността, загубата на чувството за хумор и на добрия сън, липсата на апетит и влошаването на паметта са постояните спътници на стреса. Но има още един много важен признак – липсата на източник на радости. Струвало ли ви се е, че в живота няма нищо приятно, интересно, развлекателно?

Опитайте се да разберете причината за това да се чувствате така нещастни. Какво трябва да промените? Какво е било различно преди - когато сте били щастливи и сте се радвали на живота? Източниците на радост могат да бъдат най-различни и за щастие обикновено са съвсем близо до нас.

Например общуването с близки хора и съвместното организиране на семейни или фирмени празненства помага срещу стреса. Някои хора се връщат към пълноценния живот пък благодарение на своето увлечение по някакво изкуство или си намират хоби.

Често стресът може да изчезне дори само след похапване на вкусно ястие или една вечер на танци. Ако усетите желание да дадете воля на чувствата си и да поплачете на рамото на близък приятел, направете го – излейте всичко, което се е натрупало в душата ви!

Отлично успокоително средство е комплексът от билки - лайка, валериана, дяволска уста и глог.

Ако не успеете да се преборите със стреса с нито едно от предложените средства, потърсете съдействие от специалист, който ще авализира причините за възникването на състоянието и ще ви посъветва по какъв начин можете да си върнете усмивката и радостта от живота.

Loading
дневен бюлетин

галерии