лекарите мълчат

Престижен вестник трие информация за връзка между ваксина и аутизъмПрестижен вестник трие информация за връзка между ваксина и аутизъм

Гардиън е изтрил доказателства за връзката между аутизма и ваксината срещу дребна шарка, рубеола и заушка

Гардиън – един от най-големите вестници във Великобритания - е бил заловен да премахва текстове от сайта си, които сочат недвусмислено, че ваксините срещу дребна шарка, рубеола и заушка предизвикват аутизъм.

Доказателствата, публикувани в блога на вестника, са били изтрити от администраторите за броени минути. Те съдържали линкове към коментари, направени от Джулия Гърбърдинг, директор на Американския център за контрол на заболяванията, от Американската администрация за здравни ресурси и услуги и от Американския федерален съд, всички те излезли с официално мнение, че ваксината може да предизвика аутизъм.

Линковете в блога на вестника относно ваксината и аутизма били публикувани от групата Child Health Safety.

През 2009 г. „Гардиън” сключи договор за съвместно сътрудничество с популярното и престижно специализирано издание British Medical Journal и получи правото да публикува информация от там. Тази година обаче British Medical Journal след няколко публикации в тиражни вестници бе принуден да признае, че получава пари за спонсорство и реклама от Merck и GlaxoSmithKline – двете фирми, които произвеждат ваксината срещу дребна шарка, рубеола и заушка.

Loading
дневен бюлетин

галерии