лекарите мълчат

Добавянето на флуор към питейната вода е вредноДобавянето на флуор към питейната вода е вредно

Флуоридацията на водата се отрича от все повече специалисти

Все повече зъболекари от цял свят, много от които преди са подкрепяли флуоридацията на водата, сега смело се обявяват срещу нея и я наричат дългогодишна необоснована медицинска догма, претендираща, че предпазва от кариес, но всъщност увреждаща здравето без да дава доказани ползи за устната хигиена.

Наскоро в множество страни имаше интензивен натиск за премахването на фруоридните химикали от водата. Особено в САЩ, където флуоридацията е сравнително често срещана практика, много местни жители изпращат информация на градския съвет за опасностите от флуорида и дори участват в специални заседания по темата.

Но това, което отсъства в репортажите за усилията, които се полагат за анти-флоуридацията на водата, е, че много медицински професионалисти, включително зъболекари, също са съгласни, че поглъщането на фруорид е опасно. Когато завършват университета, на зъболекарите рядко се дава информация за произхода на флуорида и затова повечето предполагат, че става въпрос за калциев флуорид.

В публикуваните трудове на д-р Дженифър Люк, зъболекар, ясно е описано как флуоридът се натрупва в епифизната жлеза на човека и понижава производството на мелатонин при животните. Експертите са силно озадачени защо нито едно правителство, промотиращо идеята за флуоридацията, не е обърнало внимание на тези обезпокоителни открития.

Освен игнорирането на научните факти около опасностите от флуоридацията, американското правителство и медиите често нападат обявилите се срещу нея специалисти и граждани, оклеветявайки ги като параноидни заговорници и дори терористи. Но няма как да се отрече, че хиляди медицински професионалисти, сред които и зъболекари, са категорично против този опасен процес.


етикети:

Loading
дневен бюлетин

галерии