хигиена и превенция
Витамин С намалява риска от инфаркт
Той предпазва от сърдечна недостатъчност и други сърдечносъдови заболявания
свързани теми
Ако спазваме основната препоръка да ядем по 5 порции плодове и зеленчуци на ден, това ще ни осигури достатъчно витамин С, за да понижим риска от фатална сърдечна недостатъчност с цели 2,4 пъти, пише ноемврийския брой на изданието American Heart Association Scientific Sessions.
Витамин С намалява количеството на силно чувствителните С-реактивни протеини в тялото, които са маркер за възпаление – една от основните причини за възникване на сърдечносъдово заболяване.
Хората, които вече имат такова заболяване, е два пъти по-вероятно да умрат в рамките на година, ако нивата на витамин С в организма им са ниски, твърдят изследователите от университета на Улсан, Корея.
галерии
Витамини и добавки за очите
Внимание: брадавици!
Кофеин и кислород
Артрит: естествените начини да се предпазим
Как да успокоим плачещото бебе
Най-важните скрийнинг тестове - за да сме здрави
Пресните сокове: какъв да изберем
7-те основни хранителни вещества, които не бива да ни липсват
Най-добрите диетични съвети
Какво косата и скалпът казват за здравето ни
Храни срещу мазнините - част 1
Facebook коментари