хигиена и превенция

Обикновените сапуни не са подходящи за интимните частиОбикновените сапуни не са подходящи за интимните части

Всяка жена, която се стреми да запази по-дълго време красотата и здравето си, всеки ден отделя време и се грижи за кожата на лицето и тялото си, за косата и ноктите, като избират кремовете, шампоаните и балсамите, които ползват.

Но изследванията показват, че за съжаление не така стоят нещата с препаратите за интимна хигиена. Много жени дори не познават достатъчно добре правилата за тази хигиена.

Използването на обикновен сапун за измиване на интимните части не само не е препоръчително, но е дори опасно. За разлика от кожата, чийто киселинно-алкален баланс (рН) е около 5,5, влагалището е с много по-нисък показател – 3,3. Това е заложено от самата природа - за да умират вредните микроорганизми, а сперматозоидите да са по-дълго жизнеспособни.

За поддържането на нормалния баланс в интимната зона не бива да се използва обикновен душ гел. Той улеснява проникването на бактериите – причинители на болести като вагинит и млечница.
Затова задължително сред козметичните средства, използвани от съвременната жена, следва да присъства и специалният гел за интимна хигиена. Той притежава меко почистващо действие, като унищожава вредната флора, премахва раздразнението и се отличава с ароматизиращ ефект.

Но това не е средство за предпазване от болестите, предаващи се по полов път. Ако имате съмнения, че е налице проблем, който може би се дължи на такова заболяване, незабавно потърсете консултация с гинеколог.

Loading
дневен бюлетин

галерии