хигиена и превенция

Човекът: тяло от водаЧовекът: тяло от вода

Щом човешкото тяло е 2/3 вода, то къде е тя? И защо е толкова много?

... е 9 o/oo (части на хиляда). Това съотношение е жизненоважно – недостатъчното сол ще накара кръвните клетки да се пръснат, докато прекомерното количество ще ги накара да се спукат.

Този факт е съпроводен с една забележителна история. През 1897 г. френският учен Рене Кинтон доказал, че човешките клетки могат да оцеляват в разтвор от солена вода. В един поразителен експеримент Кинтон почти източил кръвта от едно куче и на нейно място му прелял солена морска вода. Изумително, но според докладите кучето очевидно не преживяло някакви дългосрочни ефекти и живяло още 5 години след процедурата. експериментът бил повторен 50 години по-късно и резултатите били почти същите.

Благодарение на откритието на Китон за приликите между солената вода и кръвната плазма при бозайниците са спасени безброй човешки животи. Тази изотонична морска вода съдържа 92 от досега 118-те известни елементи и се счита по същество за жив организъм. Вярва се, че плазмата на Кинтон може да хармонизира киселината в тялото до основа, да балансира йоните и да подмлади и укрепи живите клетки на тялото, което я прави потенциален чудодеен серум за борбата със заболяванията.

  • 1
  • 2
етикети:

Loading
дневен бюлетин

галерии