хигиена и превенция

5 начина да подобрим позата си5 начина да подобрим позата си

За да намалим напрежението и появата на болки, е важно да седим правилно

... на 10 и 2 часа, това ни кара да се навеждаме напред, което изкарва най-долната крива от S-образната форма на гърба извън равновесното й положение.

• Как да подобрим позата си? Добре е да се уверим, че седалката ни е наместена така, че комфортно да достигаме до педалите, докато държим колената си на същото равнище като ханша. Това значи, че сме достатъчно близо до волана, за да седим изправени. А, ако имаме проблем, докато държим ръцете си на 10 и 2 часа, можем просто да ги свалим надолу, за да не са толкова опънати.

Вдигане от гърба

Според специалистите по трудова медицина всеки три от четири проблема с гърба са породени от вдигането на нещо тежко. Независимо дали работата ни изисква редовно да вдигаме тежести или просто сме помагали на приятелка да се пренесе в ново жилище, правилната поза е задължителна - за да избегнем травми, които могат да доведат до бавно и трудно решими проблеми.

• Как да подобрим позата си? Никога не трябва да се навеждаме напред, за да вдигнем нещо тежко. Вместо това е добре да приклякаме с изправен гръб, да издърпаме товара близо до себе си, да стегнем коремните мускули и да вдигаме нагоре. Ако се налага да поставим товара на земята, трябва да приклякаме отново от колената.
  • 1
  • 2

Loading
дневен бюлетин

галерии