алтернативна медицина

За цветната терапия и чакритеЗа цветната терапия и чакрите

Дрехите и цветовете наоколо влияят на здравето и настроението ни

За да ви запознаем с цветната терапия и чакрите, трябва да започнем малко по-отдалече. Всяка клетка е чувствителна към светлината и излъчва свое собствено светлинно трептене. Клетките на кожата играят ролята на филтри и позволяват на светлината с различна честота да преминава през тъканите и клетките до тялото.

Цветната енергия може да се използва за енергизиране или балансиране на енергийните центрове в тялото и служи за катализатор на собствените му лечебни процеси. Цветната терапия няма странични ефекти и е напълно безопасна за възрастните, децата, бебетата и дори животните. Тя е напълно естествена, холистична и неинвазивна терапия и набира все повече привърженици по цял свят.

Целта на цветната терапия е да балансира и стимулира енергийните центрове в тялото – чакрите, като използва седемте цвята от светлинния спектър, които помагат за стимулирането на собствените лечебни процеси на тялото.

Виолетово: Стимулира коронната чакра, епифизната жлеза и третото око. Понякога се вижда като Бяла светлина.

Индиго: Влияе на челната чакра, хипофизната жлеза, долната част на мозъка и нервната система.

Синьо: Отразява се на чакрата на гърлото, комуникацията, метаболизма и белите дробове.

Зелено: Влияе на чакрата на сърцето, тимуса, сърцето, кръвоносната система, имунната и ендокринната система.

Жълто: Помага на чакрата в слънчевия сплит, панкреаса, далака, стомаха и нервната система, емоционалната чувствителност.

Оранжево: Стимулира сакралната чакра, сексуалните органи, креативността, репродукцията, отношенията във връзките с другите хора.

Червено: Влияе на базалната чакра, гръбначния стълб, бъбреците и надбъбречната жлеза.

Например, ако имате настинка на главата, можете да пробвате да носите нещо зелено или виолетово. Ако търсите повече страст във връзките, се обличайте в червено и оранжево. Ако пишете книга или домашна работа за училище, носете червено или индиго, за да стимулирате креативността си.

Както повечето живи неща, цветовете имат вибрации или честоти, които ни се отразяват. Ако се събудите сутрин и се чувствате потиснати, станете и пробвайте някои различни дрехи, сложете червена или зелена крушка на лампата и променете нещата наоколо! Облечете дреха в някой от тези цветове и вижте как ще ви накара да се почувствате. Обърнете внимание на промените, независимо негативни или позитивни, и напаснете дрехите си според усещането си този ден.

По-топлите месеци се свързват с носенето на дрехи в по-светли цветове, които ни помагат да се почувстваме по-леки, щастливи и изпълнени с надежда. Насладете се на цветовете, поиграйте си с тях и ги използвайте, за да разберете себе си и хората около вас.

Loading
дневен бюлетин

галерии