алтернативна медицина

Сминдух е новият хит сред афродизиацитеСминдух е новият хит сред афродизиаците

Свойствата на сминдуха да усилва сексуалната мощ тепърва ще бъдат изучавани

Подправката сминдух, която е сред основните съставки на кърито, освен нетрадиционен аромат, има и специфично качество – да възпламенява сексуалната мощ.

Според публикация на в. „Дейли телеграф”, изследователи от австралийския Център за интегративна клинична и молекулярна медицина са погледнали по нетрадиционен начин на традиционната за някои кухни подправка и са открили в нея неподозирана страна – тази, която превръща сминдуха в мощен афродизиак.

Учените, които са вникнали в качествата на сминдуха, са категорични, че той е в състояние да повиши нивото на сексуална активност при представителите на силния пол с около 25% като, в зависимост от спецификите на конкретния мъжки организъм, тези проценти могат само да растат.

За да докажат твърденията си, австралийските изследователи провели проучване, участие в което взели мъже от 25 до 52-годишна възраст, за които предварително било установено, че са клинично здрави. В продължение на 6 седмици всеки един от доброволците по два пъти в рамките на деня приемал екстракт от сминдух. През целия период на наблюдение били измервани нивата на либидото им с помощта на точкова система.

След изтичането на шестседмичния период било установено, че сексуалните възможности на мъжете били нараснали средно с около 28%.

Категоричността на резултатите провокирала учените да продължат изследванията си по посока на екзотичната подправка, като до този момент се смята, че свойството си да възбужда сминдухът дължи на семената си. Установено е, че в тях се съдържа съединението сапонини. Именно то оказва стимулиращ ефект върху мъжките хормони, в това число и върху тестостерона.

Loading
дневен бюлетин

галерии