алтернативна медицина

Хомеопатични лекове за гъбични инфекции по кожатаХомеопатични лекове за гъбични инфекции по кожата

Хомеопатията ефикасно помага на имунната система да се бори с инфекцията

Гъбичните инфекции по кожата се появяват поради много различни причини. За щастие обаче има множество хомеопатични лекарства, които можем да използваме за лечението им.

Най-често гъбичните инфекции по кожата са предизвикани от гъбичката, наречена кандидиазис, която има над 20 разновидности. Тази гъбичка в много случаи се намира натурално върху кожата, но понякога предизвиква инфекция, появяваща се в много зони на тялото. В такива случаи се появяват и много дискомфортни симптоми.

За щастие, повечето от често срещаните кожни инфекции могат да се лекуват у дома с помощта на натурални хомеопатични лекове. Прилагането на хомеопатични лекарства за гъбични инфекции по кожата е често също толкова ефективно като лечението с конвенционални медикаменти.

Таблетки за гъбични инфекции

Има разнообразни таблетки, които могат да се пият за лечение на гъбичните инфекции по кожата. За облекчаване на сърбежа в следствие на инфекцията се препоръчва боракс. Кандида албиканс е ефективен лек при бързо разпространение на гъбичките и като допълнителен бонус поддържа здравето на имунната система. Кандида парапсилозус има сходно действие. Хелоника диоика помага за облекчаването на гъбични инфекции, предизвикващи сърбеж, парене и цялостно раздразнение. Туя окциденталис ефикасно стимулира имунната система да се бори с инфекцията и спира растежа на гъбичките.

Капсули за гъбични инфекции

Кандида албиканс се среща и под формата на капсули, стимулира имунитета и е чудесен лек при инфекции, предизвикани от гъбичките кандида. Кандида парапсилозус също може да се открие на капсули и има сходно действие като това на Кандида албиканс. С помощта на Ехинацея ангустифолиа раздразненията, причинени от гъбичната инфекция, се облекчават, а имунната система се справя по-ефективно с ограничаването на разпространението на инфекцията. Лактобацилус ацидофилус и оофоринум помагат за балансирането на хормоналните нива, които позволяват гъбичната инфекция да се появи изначално.

Превенция

За да се предпазим от инфекциите, е важно да спазваме добра хигиена. Кожата трябва редовно да се мие и овлажнява добре, за да се ограничи появата на гъбични инфекции. Пробиотиците са чудесен метод за предпазване от тези инфекции. Можете да си ги набавяте от киселото мляко и други хранителни източници.

Кога трябва да потърсим лечение?

Въпреки че има много натурални и хомеопатични лекарствени средства, които ефективно се справят с гъбичните инфекции на кожата, някои инфекции изискват медикаменти за оптимално лечение. Ако се лекувате с хомеопатия и до една седмица инфекцията не се е повлияла, трябва да се консултирате с лекар. Същото се отнася и в случай, че възникнат болка и тежък сърбеж или парене. Потърсете специалист и ако се появят други симптоми като отпадналост и гадене. Хората със слаба имунна система трябва да се консултират с лекар винаги, когато получат гъбична инфекция по кожата.

Loading
дневен бюлетин

галерии