алтернативна медицина

Домашни лекове при зъбоболДомашни лекове при зъбобол

Как да овладеем болката във възпалената зона със средства от кухнята си

Зъбите са може би най-трудната за поддържане част от тялото. Ако не се грижим за тях ежедневно, те се оплакват колко са чувствителни и болят, докато не опадат! А знаете ли, че зъбите единствени в цялото ни тяло не се възстановяват сами? За щастие, има достатъчно изпитани домашни лекове за зъбобол, които ще ни помогнат да овладеем болезнените ситуации.

Чаени торбички

Намокряме чаена торбичка с топла вода и я притискаме към възпалената зона. Този метод помага и при кървящи венци. Чаят съдържа танинова киселина, която може да се използва като средство за кръвосъсирване.

Екстракт от ванилия

За да облекчим зъбобола, се препоръчва да използваме влажно топче памук с ванилов екстракт върху възпалените зъби или венци. Високото съдържание на алкохол ще притъпи болката.

Сол

Един от най-известните домашни лекове при зъбобол е солената вода. Жабуркането със солена вода около възпалената зона помага за понижаване на болката.

Водка

С нея се действа както със солената вода, но е по-забавно!

Сос табаско

Сосът табаско съдържа алкалоид, наречен капсаицин, който е известен с това, че сковава болката, когато се нанася локално. Звучи ужасно, но изпитано помага!

Бонус: Пастата за зъби

Това е бонус, защото всъщност не е сред лековете за зъбобол. Пастата за зъби помага при разхлабена коронка. Временно можем да я прикрепим обратно като сложим малко паста за зъби в долния й край и я натиснем обратно на мястото й. След това обаче трябва да отидем на зъболекар, защото коронката няма да стои така задълго.

Loading
дневен бюлетин

галерии