алтернативна медицина

Белият равнец помага при нередовна менструацияБелият равнец помага при нередовна менструация

Билката се използва още като един от най-популярните лекове срещу кръвотечение

Белият равнец е една от билките, които се радват на широко приложение в народната медицина, а, както се оказва, помага и при нередовна менструация.

Най-често билкарите препоръчват растението при сърдечносъдови проблеми и при различни дихателни смущения, тъй като то разширява бронхите и улеснява дишането. От това понижаващо кръвното налягане (хипотензивно) свойство на белия равнец успешно се повлияват и кръвоносните съдове, поради което той често се препоръчва за намаляване на кръвното налягане и съпътстващите хипертонията неразположения.

На особена популярност белият равнец се радва в случаите на нередовна менструация при жените, като според много специалисти по тревите, билката е в състояние да възстанови нормалното протичане на месечния цикъл, а не само да провокира настъпването на закъсняла менструация. За целта обаче трябва да се пие редовно чай, приготвен от бял равнец.

Когато човек има мигрена, е добре да пие горещ чай, който помага още при киселини в стомаха, газове и други стомашни проблеми. Чаят от билката се препоръчва и при липса на апетит, тъй като засилва стомашната секреция като по този начин възбужда апетита.

В народната медицина белият равнец се смята и за един от най-популярните лекове срещу кръвотечения, тъй като тя спомага за кръвосъсирването. Освен при обилна или нередовна менструация, белият равнец помага при кръвотечения от носа, при маточни кървения, и още при различни заболявания на черния дроб. Облекчава и симптомите на главоболие и виенето на свят.

Loading
дневен бюлетин

галерии