секс и контрацепция

Здравословни навици - за по-добър сексЗдравословни навици - за по-добър секс

Доброто здраве и добрият секс вървят ръка за ръка. Д-р Ерик Брейвърман, автор на книгата „Younger (Sexier) You” съветва да си изградим няколко здравословни навика, които гарантирано ще подобрят и сексуалните ни преживявания.

1. Яжте кисело мляко

Първото правило е, че всеки ден трябва да изяждаме по една купичка нискомаслено кисело мляко. Киселото мляко запалва страстта като допринася за по-лесното възбуждане и е отличен източник на протеини, които помагат на ускорения метаболизъм и свалянето на килограмите.

2. Хидратирайте се

Пийте вода през целия ден. Водата постоянно промива храносмилателната система, придвижва частиците храна по-бързо и така води до отслабване. Освен това добре хидратираното тяло е добре лубрикирано тяло, което прави секса много по-приятен.

3. Правете упражнения често

Упражненията могат да действат като афродизиак, защото карат тялото да освобождава ендорфин. Ендорфинът не само дава усещане за енергия, но може да помогне и за производството на тестостерон, което повишава сексуалния нагон. Хората, които правят редовно упражнения, най-лесно се възбуждат и достигат до оргазъм по-бързо от останалите.

4. ”Попийте” слънчевите лъчи

Ако се насладите на само 20 минути истинско пролетно или лятно слънце всеки ден без да използвате слънцезащитен крем, това ще доведе до производството на кожния пигмент меланин, който влияе положително на либидото.

5. Спрете цигарите

Никотинът първоначално помага за повишаването на сексуалното желание, но в дългосрочен план унищожава способността на организма да се възбужда.

Други експерти в областта на сексуалното здраве допълват списъка с още няколко навика, към които е добре да се придържаме, ако искаме да се радваме на по-добър секс. Желателно е да избягваме тежките ястия и алкохолът в големи количества преди лягане – те замъгляват желанието за секс. Също така трябва да забравим за телевизора в спалнята, докато не измислим начин да се разберем с партньора какво ще гледаме. Безкрайните спорове за дистанционното убиват желанието за секс мигновено.

Ако установите, че не се наслаждавате на секса, шансовете и партньорът ви да се чувства по този начин са големи. Вместо да спорите или, още по-зле – да не си говорите за това, което искате, се концентрирайте върху позитивните неща, които се случват в спалнята.

Изразявайте усещанията си и хвалете партньора за нещата, които прави както ви се иска. Дори едно обикновено изречение като „Това е толкова приятно” ще поласкае егото на партньора и ще го накара да се старае още повече. Попитайте половинката си какво му е приятно. Това ще отвори линията на общуване и ще ви помогне да започнете да говорите и за собствените си желания.

Loading
дневен бюлетин