секс и контрацепция

Забранените теми: за какво да мълчим в леглотоЗабранените теми: за какво да мълчим в леглото

6 забранени теми дори и в най-интимна обстановка

Тези, които познават силата на любовта, твърдят, че и между най-сродните души също трябва да има някои ограничения. Звучи недопустимо за всеки, който е решил да казва всичко на половинката си. Но практиката показва, че и в най-перфектната двойка настъпва смут (с неизвестни последици), когато в леглото стане дума:

• за липса от удовлетворение от интимната близост;
• за размери и форми;
• за предишни увлечения и страсти;
• за минали неуспехи в интимната сфера;
• за стари тапети, пожълтели стени, течащи кранове и закъснение заради работа;
• за любовниците на най-добрата ни приятелка и неговите подаръци.

Но пък има толкова прекрасни неща, за които може да се говори в леглото, с любов, нежност и вярност. Усилията дават понякога неочаквано добър резултат – не само съхраняват, но и засилват страстта.

За разлика от приятните теми, честото обсъждане на странични въпроси и проблеми води до поява на разногласия, поява на поводи за свада и липса на сексуално желание.

Мнозина предполагат, че искреността в отношенията изисква да се споделя с партньора абсолютно всичко, дори без да се мисли за последствията. От една страна това звучи логично, но от друга поражда редица съмнения. Все пак всеки човек има нужда от малко само свой свят, неизвестен дори на най-близките.

Ако някой навлезе в него и брутално започне да се разпорежда, как да не ни се прииска да се затворим. За каква хармония може да става дума?! И как да не развиеш комплекси към споделянето!?

Насмешки, особено когато става дума за интимността, се понасят много трудно от всеки. И много малко е достатъчно да убие желанието за интимност – бележки относно «забавната» форма на члена, понатрупаните килограми по бедрата, жалване за липса на оргазъм...

Очевидно дори интимното общуване между хората има нужда от някакъв етикет. Важно е какво говорим. Защото най-нормалното е каквото отношение дадем, такова и да получим.

Разбира се, отношенията между мъжа и жената винаги са индивидуални и неповторими. Конкретни универсални правила на общуването не могат да се изведат. Но е логично, ако се спазват общи ценности като например уважение към другия, това да работи при всякаква ситуация.
етикети:

Loading
дневен бюлетин

галерии