секс и контрацепция

Сексът – най-приятната гимнастикаСексът – най-приятната гимнастика

Според позата по време на секс се тренират различни мускули

Дори по време на целувката се изгарят калории, а да не говорим какво става, когато правим секс. Оказва се, това не е само начин за приятно прекарване на времето, но и своеобразен еквивалент на спорт.

Някои специалисти смятат, че редовният секс може да замени необходимостта от тренировки, танци, аеробика. И в това има доза истина.
Сексът ни позволява да запазим физическата си форма без каквито и да е изморителни упражнения. Това напълно обяснява защо много хора не обичат да ходят в спортната зала, а предпочитат да правят секс.

В зависимост от позата, по време на секс “люлеем” различни групи мускули.
• Ако партньорът е отгоре, тренираме седалищните мускули и мускулите на влагалището.
• Ако пък ние сме отгоре, се упражняват мускулите на гърба, краката и ръцете.
• В изправено положение са задействани почти всички мускули.
• Ако жената е на четири крака, а мъжът е зад нея, също се тренират мускулите на седалищните части, ръцете и краката.
• Ако правите любов във фотьойл и жената седи в скута на партньора си, тази поза развива най-вече мускулите на краката и седалищните части.

Известно е, че във вода човек изразходва най-много калории. Водните упражнения укрепват здравето и помагат за намаляването на теглото. Това с пълна сила важи и за секса във вода. Но той е свързан с някои неудобства и трудности – водата притежава способността да отмива естествените секрети, а има реална опасност влагалището да се напълни с вода.

Ролевите игри неволно ни зареждат с емоции и чувства и ни карат да се движим. Например при ролята “насилник” жената трябва да се съпротивлява, а съответно това означава физическо изразходване, на което реагират всички мускули в организма.

Понякога след секс може да възникне усещането за физически изтощение и съответно бързо да се появи чувство за глад. Не е препоръчително да се поддаваме веднага на този порив. Ако не можем да удържим глада, е най-добре да хапнем нещо малко и леко.

Много мъже и жени правят секс редовно дори не само за удоволствие, но и за поддържане на отлична спортна форма. И това е напълно разбираемо за тези, които нямат време да отидат в спортната зала.

Но с това не бива да се злоупотребява. Сексът не е тренажор за натрупване на мускули. Правенето на любов все пак е съкровен момент, когато напълно се отдаваме на любимия човек, а не просто начин за поддържане на добра физическа форма.

Loading
дневен бюлетин

галерии